Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Od 1. maja nova cena vrtca

Občinski svet Občine Polzela, je na zadnji redni seji sprejel Sklep o določitvi cene programov v Vrtcu Polzela. V Osnovni šoli Polzela, organizacijski enoti: Andraž in Polzela, se s 1. majem 2019, za dnevna programa predšolske vzgoje (6 do 9 ur) določijo cene, ki znašajo mesečno na otroka za prvo starostno obdobje 462,27 evra in za drugo starostno obdobje 395,51 evra. Na občini se zavedamo, da podražitev ne bo razveselila staršev, vendar se zaradi povečanih stroškov dela temu ni bilo mogoče izogniti.

 

Način financiranja vrtcev opredeljuje zakonodaja, ki hkrati določa, kaj vse lahko ali mora zajemati cena programa v vrtcih. Ta mora zajemati celoten obseg življenja in dela vrtca, razen sredstev, potrebnih za vlaganja v prostor in opremo, ki jih mora zagotavljati občina kot ustanoviteljica.

 

K oblikovanim cenam starši prispevajo delež, ki jim ga določi center za socialno delo na podlagi ugotovljenega standarda družine, delež do polne cene pa pokriva občina, v kateri imajo starši stalno prebivališče. Če imata starša v vrtec vključena dva otroka, 70 odstotkov za drugega otroka prispeva ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, za vsakega nadaljnjega otroka pa delež staršev pokrije v celoti.

 

Mija Satler

Oglejte si tudi