Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Koncert ob materinskem dnevu: "Med nama je angel"

Nekateri večeri so čarobni, napolnijo srce in pobožajo dušo ter nas prevzamejo z umirjenostjo in toplino. Koncert ob materinskem dnevu z naslovom Med nama je angel je bil eden takšnih, na topel nedeljski večer nas je povsem ganil.

Ditka je ob tej priložnosti predstavila svoj četrti album z uglasbeno poezijo Med nama je angel, ki pomeni nadaljevanje njenega ustvarjanja s pesnikom Ferijem Lainščkom. Feri v njem s svojo liriko tankočutno slika platno ljubezni in spomina. V albumu pa se Ditka skozi uglasbeno ljubezensko poezijo povezuje tudi z drugimi slovenskimi pesniki: Cirilom Zlobcem, Kajetanom Kovičem, Karlom Destovnikom - Kajuhom ter tudi Janezom Menartom in Srečkom Kosovelom. Avtorica večine pesmi je Ditka, nekaterih pa njen oče Gorazd Čepin, ki je tudi avtor vseh priredb.

Mlado, iskreno, pozitivno in prijazno kitaristko z izjemnim glasom je s pripovedjo o spominih na otroštvo, prijatelje in ljubezen ter z branjem svoje ljubezenske poezije spremljal Feri Lainšček, na klaviaturah njen oče Gorazd Čepin, na kitari Jan Lužnik.

Večer je bil priložnosti primerno prežet z ljubezenskimi pesmimi, kot so Med nama je angel, Ljubezen, Ljubezenska, Drugi breg želja, pa tudi s tistimi, ki jih vsi dobro poznamo in brez katerih na Ditkinih koncertih preprosto ne gre več: Ne bodi kot drugi, Ne bodi, kar nisi, Silence ...

Teja Zidanski

Foto: Bina Plaznik

Oglejte si tudi