Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Še bomo vandrali, še bo veselo

Planinsko društvo Polzela je v soboto, 24. februarja 2024, izvedlo redni občni zbor v Domu krajanov v Andražu nad Polzelo. Poročila sekcij so bila na vpogled v društveni pisarni. Delovanje društva v preteklem letu sem s slikovno predstavitvijo podal predsednik Aleksander Mlakar.

Društvo je v preteklem letu pridobilo status delovanja v javnem interesu, dokončali smo urejanje društvene pisarne na naslovu Pod gradom 3, v gostilni Cizej smo odkrili spominsko plaketo in razglasili 26. april za praznik društva. Markacisti so prejeli nagrado Planinske zveze Slovenije za narisanih 700 markacij, na usposabljanju smo pridobili dva nova markacista in popolno osebno opremo in orodje za delo.

V društvu poleg matične sekcije delujejo še planinska sekcija Športnega društva Andraž, planinska sekcija Društva upokojencev Polzela, turno-kolesarski odsek, odsek varstva gorske narave ter program mladi planinci in cici planinci.

Na najvišjem organu občnega zbora članov so bila podeljena priznanja Planinske zveze Slovenije. Pohvalo je prejela Stanislava Tominšek Kužnik. Bronasti častni znak sta prejela Uroš Lešnik in Jože Verdev. Srebrni častni znak so prejeli Drago Jamnikar, Valerija Turnšek in Julijana Klemen.

Društvo ima urejeno organizacijsko strukturo ter razpolaga s strokovnim kadrom in tehnično opremo. V svoje vrste so vljudno povabljeni planinci, ki bi želeli sodelovati pri različnih akcijah, ki jih organizira Planinsko društvo Polzela. Vsem, ki ste finančno in s prostovoljnim delom pripomogli k delovanju in ugledu društva, se upravni odbor iskreno zahvaljuje.

Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi