Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Pogovorno srečanje s Tino Trstenjak

Mladinsko društvo Polzela je 21. januarja 2023 v prostorih Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije ter konferenčne dvorane na gradu Komenda gostilo našo najuspešnejšo judoistko Tino Trstenjak, ki je vzor in dokaz, da se s trdim delom lahko dosežejo vsi cilji.  

Razgovorila se je o tem, kakšna je bila kot otrok, kako se je spopadala z veliko pozornostjo, ki je je bila deležna po izjemnih dosežkih, kako potekajo športne priprave na vrhunski ravni in kakšni so njeni načrti za prihodnost.

Dvaintridesetletnica kot otrok ni marala ničesar, kar se je povezovalo s šolo in učenjem. Tina, ki smo je vajeni v kimonu in s kratko pričesko, je danes videti nekoliko drugače. S tekmovalnim izrazom na obrazu je na tatamiju oddajala popolnoma drugačno energijo kot v soboto, ko je nasmejala vso dvorano.

Skok v novo leto se ji je zdel odlična prelomnica za konec judoistične kariere in začetek novih izzivov. Na Svetovni judo zvezi so jo že povabili v ekipo strokovnjakov in tako bo hodila po judoističnih akademijah ter učila trenerje in sodnike. S svojim trenerjem Marjanom Fabjanom sta v dobrih odnosih, čeprav se njune poti ne srečajo več tolikokrat. Ko bo doma, mu bo vedno na voljo.

Dogajanje je s kitaro popestril Lev Podbregar. Zahvaljujemo se Živi Avžner, ki je vodila pogovorno srečanje, ter Gostilni Cizej, TIC Polzela in Zvezi športnih društev Polzela za pomoč pri organiziranju dogodka.

 

Besedilo in foto:

Natja Kapitler

 

Oglejte si tudi