Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Planinci očistili okolico planinskega doma na Gori Oljki

Prvo soboto v aprilu smo se tudi letos zavedni člani Planinskega društva Polzela odzvali na povabilo Občine Polzela in se udeležili že tradicionalne čistilne akcije. Čistili smo planinske poti okoli Gore Oljke. Zbrali smo se na parkirišču pri občinski stavbi, kjer smo prevzeli vreče za smeti, rokavice in sendviče za na pot.

Skupina je bila nekoliko  manjša, zato smo se odločili očistiti le okolico planinskega doma in cerkve. Planinske poti in njihovo okolico smo skrbno pregledali in pobrali smeti, v okolici planinskega doma pa pograbili  odvečno listje in suho travo.  

Vreme nam je bilo tudi letos zelo naklonjeno, saj prav zaradi suhega in lepega vremena trava in podrast še nista odgnali, smeti zato niso bile skrite. Z zadovoljstvom smo ugotovili, da planinske poti niso pretirano umazane. Najpogosteje smo našli papirnate robčke in koščke plastične folije. V okolici planinskega doma in cerkve pa smo našli veliko cigaretnih ogorkov, ki jih ni bilo mogoče vseh pobrati. Predlagamo, da bi postavili v ta namen nekaj pepelnikov in smetnjakov.

Po opravljenem delu smo se okrepčali  in odpočili. Zadovoljni smo se odpravili v dolino, odločeni, da se v prihodnje podobnih akcij ponovno udeležimo.

Uroš Čotar

Oglejte si tudi