Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

Dejavnosti mladih PGD Polzela med počitnicami

Dejavnosti mladih PGD Polzela med poletjem
Petega avgusta 2019 smo se mladi gasilci odpravili na vsakoletno letovanje v neznano. Naša letošnja destinacija je bilo Gorenje nad Zrečami. Dom je bil postavljen na čudoviti lokaciji z razgledom, ki vsakemu odvzame dih.

Letošnje taborjenje smo izvedli drugače kot po navadi, saj so se naši najmlajši pomerili v različnih gasilskih in športnih spretnostih. Ker nam je vreme služilo, smo izvedli 2660 kilometrov dolgo gasilsko orientacijo. Ne glede na visoke temperature in zahteven teren so se naši odrezali več kot odlično.

Ena izmed zelo pomembnih lastnosti vsakega gasilca je zagotovo znanje, kajti le tako se gasilci lažje spopadamo z ovirami, s katerimi se srečujemo na intervencijah. To je bil eden izmed mnogih razlogov za izvedbo gasilskega kviza. Običajno je gasilski kviz sestavljen iz dveh delov. Prvi temelji zgolj na teoriji, drugi pa na praktični izvedbi različnih gasilskih spretnosti. Naši najmlajši so nas zelo pozitivno presenetili, saj so bili rezultati odlični. Presenetili pa so nas tudi z zanimanjem o gasilstvu na splošno. Zavedamo se, da svet stoji na mladih, zato je vsak trenutek, ki jim ga namenimo, naložba prav tako za naše kot njihovo življenje.

Taborjenje pa ne bi bilo taborjenje brez različnih pohodov in tabornega ognja. Naše pohajkovanje nas je najprej vodilo do Brinjeve gore, nato pa še na Roglo in Lovrenška jezera. Na Rogli smo obenem  preizkusili igrala na Uniorčku, se povzpeli na razgledni stolp, vozili s sanmi itd. Za konec vročega letovanja smo se ohladili v Termah Zreče.

Tjaša Likeb

Oglejte si tudi