Oceni objavo

Adventna pot na Kačjak

Planinci Planinskega društva Polzela smo se prepustili čarobnemu predbožičnemu času. Visoko v gorah nas je trideset pohodnikov iz različnih krajev sredi neokrnjene narave pričakala čarobnost adventne poti po Kačjaku na zimskem pohodu pri več kot 1700 metrih nadmorske višine sredi nedotaknjene kulise zasneženega naravovarstvenega območja Gontal.

Prepustili smo se božiču kot nekoč in se  sprehodili po globoko zasneženi zimski pokrajini od enega senika do drugega. Alpski rogisti in godba na pihala so nas med sprehodom premaknili v božično razpoloženje. Prisluhnili smo adventnim pesmim v planinski koči in opazovali, kako so se otrokom zasvetile oči, ko so skupaj z angeli izdelovali plišaste medvedke.

Z minibusom smo se podali proti Lescam ter si tam privoščili kavico in potico. Vožnjo smo nadaljevali skozi karavanški predor in naprej proti kraju Kačjak (Katschberg). V petih urah smo peš opravili skoraj 12-kilometrsko zasneženo pot. Navdušeni in očarani smo se na poti domov še enkrat ustavili v Lescah na večerji. Na Polzelo smo se vrnili ob 23. uri.

Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi