Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

10 let opatijske planinske obhodnice

Planinci Planinskega društva Polzela smo si privoščili dvodnevni izlet v Opatijo. S kombijem se je devet planincev odpravilo že v soboto, 23. marca 2024, ob 13. uri.

Ob obali smo se nastanili v apartmajih in se sprehodili po čarobnem sprehajališču Lungomare. Zvečer smo si pripravili pravo pojedino z žara in na terasi poklepetali do poznega večera. Zjutraj smo se odpravili do planinskega doma Poklon (922 metrov), kjer so nas planinci domačega društva pričakali s pecivom in kavico. Prijetno so nas presenetili tudi planinci iz Športnega društva Andraž, ki so se prav tako udeležili pohoda. Ob devetih so nas lokalni vodniki popeljali po delu opatijske planinske poti, in sicer do Crkvenega  vrha (1101 metrov) in naprej do Orlovih sten (1072 metrov). Od tam smo se mimo novega turističnega objekta naravnega parka Učka vrnili do planinskega doma.

Pohod je bil zimsko obarvan, saj je ponoči zapadlo okoli osem centimetrov snega. Opoldansko sonce ga je že skoraj stopilo in nam pričaralo čudovit dan. Pojdite kdaj z nami, imamo se lepo.

Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi