Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PET.
24°C
5°C
Oceni objavo

Obnova ceste Založe–Podsevčnik je tik pred vrati

Občina Polzela bo 1. avgusta 2022 začela obnavljati tri kilometre dolg odsek lokalne ceste Založe–Podsevčnik, ki se konča z navezavo na regionalno cesto Velenje–Polzela. Na podlagi javnega naročila je za izvajalca del izbrala podjetje Avtoprevozništvo in gradbena mehanizacija Cizej Sašo, s. p., s katerim je 18. julija 2022 podpisala pogodbo. Vrednost naložbe, ki bo v celoti financirana iz proračunskih sredstev, znaša 1.192.141 evrov z DDV.  Dela bodo končana do 30. oktobra letos. V tem času bosta spremenjena prometni režim in trasa šolskih avtobusov.

Posodobitev že nestrpno pričakujejo vsi dnevni in občasni uporabniki omenjene lokalne ceste. Obnova trikilometrskega odseka, ki večinoma poteka skozi zaselke, na dveh delih preide v gozd in na treh med travnike in pašnike, je namreč  nujna zaradi izjemno slabega stanja cestišča. Asfalt je mrežasto razpokan, na določenih mestih celo dotrajan do te mere, da je odpadel. Bankine ob cesti so zaradi neprimernega odvodnjavanja popolnoma zvožene. Občina bo z obnovo zagotovila ustrezno in varno prometno infrastrukturo, ki je osnova za varnost v cestnem prometu tako voznikov kot pešcev.

Po novem širša

Izvajalec del bo izboljšal poškodovano cestišče, tehnične elemente ceste in odvodnjavanje ter razširil cesto.  V večini trase je trenutno široka 3 metre. Po novem bo njena širina med 3,5 metra in 4,0 metra. Z navedenimi ukrepi se bo povečala prometna varnost, vključno z večjim udobjem vožnje po trasi, predvsem pa se bo podaljšala življenjska doba rekonstruirane ceste. Z urejeno cestno infrastrukturo bodo poleg mirne in udobnejše ter uporabniku prijaznejše vožnje pridobljene tudi možnosti nadaljnjega razvoja kolesarskega turizma, ki je usmerjen na trase s kakovostno infrastrukturo.

Špela Ožir

Oglejte si tudi