Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Obnova ceste v Dobriču

Dela na trasi rekonstrukcije lokalne ceste z oznako LC 490331 skozi naselje Dobrič potekajo skladno s časovnim načrtom.

Na zahtevni trasi je v dolžini približno 900 metrov izvajalec Avtoprevozništvo in gradbena mehanizacija, Sašo Cizej, s. p., z Vranskega opravil čiščenje terena in razširitev obstoječe trase, vključno s prepusti in izpusti uredil globinsko odvodnjavanje ter na mestih razširitev izvedel stabilizacijo brežin s kamnitimi zložbami.

Od občanov prejemamo veliko vprašanj, zakaj se na zgornji strani trase rekonstrukcije ceste v Dobriču gradijo kamnite zložbe.

Iz projektantskega podjetja Uniprojekt, d. o. o., iz Šempetra so pojasnili, da  je bilo glede na geološko poročilo in potek trase v naravi treba sprejeti odločitev, da se cesta, kjer jo je mogoče razširiti v hribino, ta stabilizira s pomočjo kamnitih zložb, da se preprečijo pomiki hribine proti cestišču.

Ob ugodni vremenski situaciji je na odseku med kužnim znamenjem in sušilnico do konca oktobra 2021 predvideno tudi že asfaltiranje.

Na trasi rekonstrukcije je stalno postavljena začasna delna in občasno popolna zapora ceste v terminu od 2. 9. 2021 do 15. 12. 2021, zato vse stanovalce ob trasi in vse druge uporabnike omenjene ceste prosimo za strpnost. Obvoz je mogoč po vzporednih občinskih cestah.

Morebitne spremembe cestne zapore lahko spremljate na naši spletni strani.

Rok Železnik

Oglejte si tudi