Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Žalna seja v spomin na častnega občana Stanka Novaka

V soboto, 20. maja 2023, smo se na gradu Komenda zbrali na žalni seji občinskega sveta Občine Polzela ob slovesu častnega občana Stanka Novaka.

Župan Jože Kužnik je najprej izrazil veliko žalost ob izgubi Stanka Novaka in v nagovoru povedal, da ga je poznal kot  nekdanjega predsednika Krajevne skupnosti Polzela, poznejšega podžupana, kulturnika, vsestransko dejavnega občana, dobitnika mnogih priznanj in častnega občana Občine Polzela ter kot toplega in iskrenega človeka, ki se je vsakega dela lotil z vso skrbno preudarnostjo in modrostjo. »Bil je človek, ki ni iskal konfliktov in razdvajanj, temveč si je želel uspehov in sodelovanja, vse v dobro občine in njenih občanov.« Župan je svojcem izrekel iskreno sožalje.

Z govori so se mu poklonili tudi nekateri drugi občani. Nekdanji župan Ljubo Žnidar ga je z žalostjo v srcu opisal kot velikega človeka, o čigar dobrih dejanjih, ki jih je storil za posameznike in skupnost, bi lahko spregovoril vsak občan Občine Polzela. Povedal je, da je bil Stanko ne le med najzaslužnejšimi za to, da je Občina Polzela postala samostojna občina, ampak je tudi človek, ki mu gotovo tudi v današnjem času ni enakega.

Častni občan Anton Mešič je Stanka opisal kot srčnega in vsega spoštovanja vrednega človeka, ki je vedno znal prisluhniti drugim.

Predsednik ZŠAM Savinjska dolina Milan Pečnik se ga je spomnil kot člana ZŠAM Savinjska dolina, ki je bil pri zvezi dejaven kar petdeset let in je za šoferje napisal pesem Šoferska, ki jo še zdaj pojejo.

Mag. Ivan Florjanc je Stanka opisal kot plemenitega človeka z dušo in telesom ter temeljnimi človeškimi vrednotami.

Nekdanji predsednik KUD Polzela Marko Slokar pa je Stanku izrazil posebno hvaležnost, ker je od njegove mladosti naprej verjel vanj. Nikoli mu ni odrekel pomoči, zaupal mu je vodenje polzelskega kulturnega doma.

Žalna seja se je zaključila z vpisom žalujočih v žalno knjigo in besedami župana Jožeta Kužnika, ki je ob tem povzel, da je Stanko Novak v vseh nas pustil neizbrisen pečat, ki bo trajal večno.

Za pretanjeno glasbeno spremljavo s flavto je poskrbela Tina Uratnik, članica KGD Cecilija.


Teja Zidanski

Foto: Jan Korošec

Oglejte si tudi