Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Slovesno odprtje prenovljene Zdravstvene postaje Polzela ter drive in lekarne

Polzela se ponaša z energetsko sanirano zdravstveno postajo, katere del je tudi lekarna. Ta občanom odslej nudi izdajno okno po sistemu drive in, ki uporabnikom omogoča prevzem in nakup zdravil kar iz udobja avtomobila.

1. marca 2023 sta župan Občine Polzela Jože Kužnik in direktor Lekarne Polzela Tadej Kotnik s prerezom traku slovesno odprla energetsko sanirano Zdravstveno postajo Polzela in Lekarno Polzela. Prenovljeni objekt je blagoslovil polzelski župnik Urban Lesjak in opravil krajšo mašno slovesnost.

Župan je povedal, da gre za pomembno pridobitev, saj bo sanirani objekt omogočil optimalne pogoje za delo zdravstvenega osebja, hkrati pa bodo občani dostopali v sodobne in prijetne zdravstvene prostore. Kot je omenil, spada prenovljeni zdravstveni dom med lepše objekte v središču Polzele. Vsem vpletenim v načrtovanje in izvedbo projekta se je zahvalil.

Direktor Lekarne Tadej Kotnik je izrazil hvaležnost Občini Polzela, da se je odločila za ta korak in poudaril, da je z novo pridobitvijo zelo zadovoljen, saj so prostori večji in bolj izkoriščeni, obiskovalci pa že navdušeno uporabljajo drive in izdajno okno.

Nekaj besed je dodal tudi predstavnik Zdravstvene postaje Polzela David Vizjak, ki je v svojem imenu in v imenu zdravstvenega kolektiva dejal, da so hvaležni za energetsko učinkovitejše, svetlejše in predvsem sodobnejše prostore, ki so jih tudi pacienti toplo sprejeli.

Prireditve so se med drugimi udeležili Jurij Ocepek, direktor podjetja Halomojstri, d. o. o., ki je dela izvajalo, Jure Zupanc, predstavnik podjetja Uniprojekt, d. o. o., ki je  bilo v vlogi projektanta in nadzora, Alenka Kočevar, direktorica občinske uprave Občine Polzela, Igor Pungartnik, podžupan Občine Polzela, Magda Cilenšek, podsekretarka za gospodarstvo, okolje in prostor na Občini Polzela, ter številni občani.

Za povezovanje prireditve je poskrbela Teja Zidanski, ki je povedala še nekaj besed o projektu: Občina Polzela je v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023 pridobila nepovratna sredstva za izvedbo energetske sanacije Zdravstvene postaje Polzela, v sklopu katere deluje tudi Lekarna Polzela. Pri razpisu gre za Operativni program Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020 s ciljem povečanja učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju in posledično znižanja obratovalnih stroškov ter s ciljem izboljšanja delovnih pogojev. 

Sredstva v višini nekaj več kot 65 odstotkov investicije je zagotovila Občina Polzela, 31 odstotkov je zagotovilo Ministrstvo za infrastrukturo in prostor RS, preostalo razliko pa je pokrila Lekarna Polzela. Sočasno z energetsko sanacijo zdravstvene postaje je bila urejena okolica s parkirišči in dovoznimi potmi, hkrati pa je bilo poskrbljeno za novo pridobitev, to je drive in izdajno okno. To bo uporabniku omogočalo lažji in udobnejši prevzem zdravil oziroma nakup iz avtomobila. Prednostno bo namenjeno invalidom, ljudem z gibalno oviranostjo in družinam z majhnimi otroki.

Za prijetno glasbeno spremljavo ob odprtju sta poskrbeli flavtistka Iza Štih in kitaristka Eva Pišek, ki sta obiskovalce sprejeli s skladbami Med iskrenimi ljudmi, Ne bodi kot drugi in Zemlja pleše. Glasbenici sta svoje glasbeno udejstvovanje začeli na Glasbeni šoli Risto Savin Žalec, pot ju je nato vodila v Ljubljano na Konservatorij za glasbo in balet, zdaj pa se pripravljata na sprejemne preizkuse za akademije v tujini.

Teja Zidanski

Foto: Tone Tavčar

 

 

Oglejte si tudi