Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Na Polzeli se bo ponovno gradilo


V ponedeljek, 14. novembra 2022, so župan Občine Polzela  Jože Kužnik in oba investitorja, Sergej Murgelj in Tomaž Krajnc iz družbe MD II, d. o. o., hčerinskega podjetja družbe Malteški dvori, d. o. o., odkrili temeljni kamen novih večstanovanjskih objektov na Polzeli. Malteški dvori II bodo imeli 60 stanovanj in 84 parkirnih mest.

Investitorja načrtujeta v naslednjih letih na lokaciji ob športnem parku postaviti dva večstanovanjska objekta, vsakega s po 30 stanovanji in s skupno 84 parkirnimi mesti v podzemni etaži objektov. Začetek etapne  gradnje je načrtovan v prvi polovici naslednjega leta, dokončanje prve etape 30 stanovanj in garažne etaže s 50 parkirnimi mesti pa v roku dveh let.

Celoten projekt bo po besedah investitorjev končan najpozneje v petih letih. Investicija, ki jo investitorja ocenjujeta na okoli 9 milijonov evrov, bo Občini Polzela prinesla novih 60 visokokakovostnih stanovanj na odlični lokaciji, saj je Polzela po besedah župana pravo mesto na vasi, ki svojim prebivalcem ponuja vse prednosti urbanega naselja, združene s čisto naravo.

Za popestritev položitve temeljnega kamna  so poskrbeli učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec.     

Besedilo in slike: Tone Tavčer                                                                     

Oglejte si tudi