Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Občina Polzela pristopila k pripravi treh OPPN-jev in ureditvi območja Center Polzela

Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) je prostorski akt, s katerim se podrobneje načrtuje prostorske ureditve. Vsebinske rešitve OPPN-ja predstavljajo celotno izvedbeno regulacijo prostora na njegovem območju urejanja.

Občina Polzela je s strani investitorjev prejela več pobud za sprejem OPPN-jev na območju stavbnih zemljišč, za katera je bila že zdaj, po veljavnem Občinskem prostorskem načrtu Občine Polzela, predvidena njihova izdelava. 

Gre za območja Ob razbremenilniku, Pod cerkvijo in za območje Ob stari žagi in bodo namenjena gradnji stanovanjskih stavb. Pobude z izhodišči bodo, skladno z določili Zakona o urejanju prostora, objavljene na spletni strani občine. Na podlagi izhodišč, ki bodo preverjena in sooblikovana s strani lastnikov zemljišč, javnosti in drugih nosilcev urejanja prostora, bo župan za njih sprejel Sklep o začetku priprave OPPN.

Zaradi vse večje prostorske stiske v Osnovni šoli na Polzeli, ki se je vsako leto bolj zavedamo, smo pristopili tudi k pripravi sprememb in dopolnitev Odloka o ureditvenem načrtu Center Polzela. S spremembami in dopolnitvami bo občina poleg širitve območja, namenjenega gradnji prizidka k Osnovni šoli Polzela, omogočila tudi gradnjo večstanovanjskih stavb, ročne avtopralnice ter javnih parkirnih površin.

O vseh aktivnostih in terminskih javnih razgrnitvah vas bomo seznanjali prek spletne strani Občine Polzela in časopisa Polzelan. Na spletni strani bodo objavljeni tudi vsi javno razgrnjeni dokumenti.

 

Foto: Območja ureditve

 

Petra Siter

Oglejte si tudi