Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Občina Polzela bo z javnim razpisom iskala pediatra in zobozdravnika za otroke in mladino

Občinski svet Občine Polzela je na drugi izredni seji, ki je bila v torek, 11. avgusta 2020, obravnaval in sprejel odloka za podelitev dveh koncesij na področju javne zdravstvene službe.

 

S koncem letošnjega leta končuje svojo poklicno pot otroška zdravnica Vlasta Matjaž, dr. med., iz zasebne pediatrične ambulante, ki je v Zdravstveni postaji Polzela  od ustanovitve občine dalje na podlagi podeljene koncesije opravljala javno zdravstveno službo na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja na območju Občine Polzela.

 

Prav tako s koncem letošnjega leta končuje svojo poklicno pot tudi Silva Galackaj, dr. med., iz zasebne zobne ambulante, ki je v Zdravstveni postaji Polzela od ustanovitve občine dalje na podlagi podeljene koncesije opravljala javno zdravstveno službo na področju zobozdravstvenega varstva otrok in mladine na območju Občine Polzela.

 

Sprejeta odloka predstavljata koncesijska akta Občine Polzela na primarni ravni zdravstvene dejavnosti, h katerima je občina že pridobila soglasje Ministrstva za zdravje in soglasje Zavoda za zdravstveno zavarovanje. 

 

V prihodnjem tednu, ko odloka začneta veljati, bo Občina Polzela na svoji spletni strani in portalu javnih naročil objavila javni razpis za podelitev koncesije na področju pediatrične dejavnosti za izvajanje otroškega in šolskega dispanzerja na območju Občine Polzela v obsegu 1,10 programa in javni razpis za podelitev koncesije na področju zobozdravstvenega varstva otrok in mladine na območju Občine Polzela v obsegu 1,00 programa ter izbrala nova koncesionarja. Koncesiji bosta podeljeni za 15 let.

 

 

 

Alenka Kočevar

 

Oglejte si tudi