Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
15°C
TOR.
24°C
14°C
Oceni objavo

Naslikane sanje

Na polzelskem gradu Komenda so na ogled postavljena likovna dela Lidije Kolenc,  članice likovne sekcije KUD Polzela. Ljubiteljska slikarka prihaja iz  Šmarja pri Jelšah,  vendar je daljava ne  ovira za druženje in ustvarjanje  med polzelskimi likovniki.

Ko je imela pred štirimi leti na Komendi svojo prvo likovno razstavo, so se stkale prijateljske vezi, ki so vedno močnejše, slikovitejše. Zato smo se z veseljem in  v velikem številu udeležili njene druge samostojne razstave v Šmarju pri Jelšah.  

Lidija je izjemno aktivna, ustvarjalna, z veliko poguma in kot pravi sama, polna sanj, ki jih poskuša upodobiti na platnu.  Tako ni naključje, da je razstavo, ki je na Komendi na ogled  od 19. aprila do  29. maja 2023, naslovila Naslikane sanje. Večina izmed štiridesetih razstavljenih slik je realističnih, s kančkom nežnega pridiha in sanjske domišljije ustvarjalke.  Ob odprtju razstave  je  likovna dela  strokovno razložil in ocenil likovni pedagog Ivo Brodej. Poudaril je, da je mnogim dana volja in želja po različnih umetniških dejavnostih, le malo pa je tako srečnih, da imajo ob vsej veliki želji tudi  nadarjenost, talent, to, kar zagotovo ima Lidija.  Da je bil dogodek odprtja razstave 19. aprila 2023 še lepši, je s čudovito klavirsko glasbo poskrbel domačin Tim Cizej,  obetavni virtuoz, občudovan in cenjen na različnih dogodkih.  

Med člani likovne sekcije je avtorica poznana kot plodovita slikarka, polna domišljije, navdihov. To leto je v Sloveniji  razglašeno za Tavčarjevo leto, kar ji je dalo navdih, da je naslikala mnogo  prizorov iz literarnih del Ivana Tavčarja. Na društveni razstavi Žena – mati  je upodobila motive po slikarju Maksimu Gaspariju. Njena volja je brezmejna, pravi, da jo slikanje mnogokrat tako prevzame, da pozabi na čas. Za podporo in razumevanje je iskreno hvaležna svojemu možu in družini.

V likovni sekciji KUD Polzela smo ponosni na  njene uspehe,  sodelovanje in  širjenje prepoznavnosti polzelske  občine, zato  z veseljem pričakujemo 20. maj, ko se nam bo pridružila na  šesti mednarodni likovni koloniji   v Novem Kloštru ter zagotovo spet  presenetila s čudovito sliko.

 

Mojca Korošec

 

Oglejte si tudi