Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Nadvse uspešen in pravljičen koncert Pihalnega orkestra Cecilija Polzela

V soboto, 17. decembra 2022, je Pihalni orkester Cecilija Polzela priredil veliki in zdaj že tradicionalni praznični koncert, ki so ga letos naslovili "Ho, ho, ho, še ne gremo domov!".
Tudi letos se jim je na koncertu pridružila vrhunska pevka Ana Grdadolnik. Mnogi jo poznajo kot finalistko šova Slovenija ima talent, sicer pa se je s petjem začela ukvarjati že z desetimi leti. Ustvarja pod umetniškim imenom Anna in ima že šest lastnih skladb.

Nastopil je tudi tercet, v katerem so se združili Tina Uratnik, članica orkestra in pevka za svojo dušo, Alenka Frece iz znane glasbene družine, prav tako tudi flavtistka in saksofonistka, ter poklicni glasbenik Jernej Pikel, sicer učitelj harmonike v Glasbeni šoli Cecilija in solist na različnih prireditvah in praznovanjih. Zapeli so avtorski skladbi Gašperja Smisla Božični večer in Srečno novo leto.

Gašper Smisl je predsednik Kulturno-glasbenega društva Cecilija Polzela, po duši sicer velik glasbenik, skladatelj in vsestranski mojster. Do zdaj se je podpisal že pod mnoge skladbice, ki polnijo mape nadobudnih članov orkestra in tudi drugih posameznikov. V nagovoru so člani orkestra izpostavili, da takšnega koncerta ne bi mogli izpeljati brez Gašperja, ki v projekt vloži vso svojo energijo in ljubezen do glasbe. Tudi na splošno verjamejo, da delovanje društva in vseh dogodkov ne bi bilo tako uspešno brez njegovega truda.

Pihalni orkester Cecilija Polzela je v program vključil božični uspešnici All I want for Christmas is you in Silvestrski poljub, manjkalo pa ni drugih uspešnic, kot so Moment for Morricone, slovenska evrovizijska pesem Prisluhni mi, Flashdance, What a feeling, zahtevna The mask of Zorro, svetovno znani Pirati s Karibov, za konec pa še Na Golici.

Pokazali so, da so drugačni od preostalih orkestrov. Ko pogledate njihovo zasedbo, vidite, da najmlajši član obiskuje osnovno šolo, najstarejši pa je že zasluženo upokojen. Ponosni so na neverjeten razpon svojih članov, kar dokazuje, da medse sprejmejo vsakogar, ki ljubi glasbo. Ravno letos so praznovali deseto obletnico rednega delovanja orkestra. Delujejo na ljubiteljski ravni in trenutno štejejo približno trideset članov. 

Dokazali so, da je njihov program izjemno pester in raznolik ter da ne igrajo le koračnic, vendar ponosno stopajo v svet filmske in druge zahtevne glasbe. Odziv poslušalcev je bil izjemen in je vsem glasbenikom vlil novo mero motivacije za nadaljnje ustvarjanje.

Živa Avžner


Oglejte si tudi