Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
26°C
17°C
JUTRI
29°C
13°C
3060

Na Polzeli finale Žogarije

Na športnem igrišču Polzela je 22. junija 2022 dopoldne potekal finale otroške športno-razvedrilne prireditve Žogarija. Na Polzelo so prišle ekipe sedmih osnovnih šol iz vse Slovenije. Bilo je veselo in aktivno. Žogarijo je posnela RTV Slovenija in bo na sporedu v nedeljo, 30. oktobra 2022,  na TV Slovenija 2 (ter ponovitev v petek).

Osnovnošolci so na posebej ograjenem igrišču pokazali svoje veščine v nogometni igri 3 na 3, se preizkusili v spretnostnih igrah, razgibali možgane v kvizu znanja, se predstavili kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Njihovi spremljevalci oziroma predstavniki šol pa so se pomerili v zabavni igri "Tudi vi, profesor".

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 17. leto uteleša prepričanje, da nogomet in šport na splošno lahko izboljšata kakovost življenja mladih, jim privzgoji vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, in spodbudi spremembe med njimi samimi, v šoli, enako tudi v lokalnih skupnostih in širše. Žogarije so aktivne na območju devetih držav: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora.

Pokrovitelj finala na Polzeli je bila Občina Polzela. Osnovna šola Polzela kot gostitelj je bila deležna številnih pohval. Za podrobnosti je skrbel mentor ekipe Osnovne šole Polzela Simon Krumpak, za nekatera opravila pa ravnateljica Bernardka Sopčič in drugi. Poskrbljeno je bilo za udobje tekmovalcev in mentorjev med tekmovanjem ter za okusno kosilo s sladoledom na koncu. TIC Polzela je za konec učence odpeljal še na krajši ogled parka Šenek, da bo obiskovalcem ostala poleg športnega dogodka v spominu tudi prelepa Polzela.

Za nami je vesela, živahna, vzgojna in dobro organizirana prireditev.

Damjan Jevšnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi