Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
6°C
SRE.
22°C
7°C
Oceni objavo

Modri encijan v dvorani Doma krajanov v Andražu nad Polzelo

Gledališka skupina Kulturnega društva Andraž nad Polzelo je uprizorila komedijo z naslovom Modri encijan avtorice Anice Močivnik. Sonja Zajc je komedijo priredila za gledališko skupino, ki deluje pod okriljem omenjenega kulturnega društva, in jo tudi režirala.

Štirinajstčlanska igralska zasedba je komedijo premierno odigrala v soboto, 13. aprila 2024. Prva ponovitev je bila v nedeljo, 14. aprila 2024.  Dvorana je bila ob obeh uprizoritvah polna navdušenih gledalcev, ki so s smehom in aplavzi spodbujali igralce ter se zaradi odlično odigranih situacijskih komičnih elementov tudi zelo zabavali. Čeprav je avtorica dramsko besedilo napisala že pred leti, režijsko aktualizirana zgodba tematizira spremenjeno in aktivno vlogo ženske v sodobni družbi ter sporoča, da je ljubezen med moškim in žensko, ki je iskrena, vedno lepa, pa naj se zgodi mlademu ali staremu človeku.

Igralska skupina vabi še na eno uprizoritev, in sicer v nedeljo, 21. aprila 2024, ob 15. uri v dvorano Doma krajanov v Andražu nad Polzelo, načrtujejo pa tudi gostovanja v jesenskem času.

Sonja Zajc

Oglejte si tudi