Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Mladi planinci v Kamniški Bistrici

Pozdravilo nas je lepo sobotno jutro in mladi planinci OŠ Polzela, mentorica in vodniki Planinskega društva (PD) Polzela smo se odpravili v Kamniško Bistrico na dan planinskih doživetij in kamniških planin.

Ker je ta dan na Polzeli potekalo veliko dogodkov, se nas je na to prireditev odpravilo zelo malo. Prispeli smo pod kamniške planine, kjer so nas že vabile različne delavnice, a še prej smo morali opraviti dveurni pohod pod budnim očesom tamkajšnje vodnice. Prehodili smo pot od izvira Kamniške Bistrice vse do njenih korit in kamnitega mostu.

Komaj smo čakali, da se bomo vrnili na prireditveni prostor in se udeležili vabljivih delavnic. Ogledali smo si reševanje ponesrečenca s padalom, ki je ostal na drevesu, delavnico prve pomoči, izdelovali smo zapestnice in si ogledali delovanje električnega kolesa. Ker je letos 100-letnica Knafelčeve markacije, smo si nadeli tatu tega znaka.

Vabila nas je tudi plezalna stena in kar nekaj se nas je ojunačilo ter se podalo po njej. Nekteri so prišli povsem do vrha. Najdlje smo se zadržali na delavnici policije. Preizkusili smo, kako delujejo lisice, nadeli smo si neprebojne jopiče in si pobliže ogledali orožje policistov.

Kmalu se je začela parada društvenih praporov in med nežnim vetričem je plapolal tudi prapor PD Polzela. Čas je tekel in morali smo proti domu. Ta dan nam bo zares ostal v spominu, saj smo uživali pod kamniškimi planinami. Z veseljem se bomo vračali v to čudovito planinsko okolje.

 

Martina Ograjenšek

Oglejte si tudi