Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Mednarodna likovna kolonija »Bukovniško jezero 2021«

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti - območna izpostava Lendava in Zavod za okolje in turizem Dobrovnik ter Občina Dobrovnik so 10. julija 2021 organizirali drugo mednarodno likovno kolonijo na Bukovniškem jezeru.

Ko smo se likovniki KUD Polzela pred tremi leti udeležili prve mednarodne likovne kolonije ob Bukovniškem jezeru, nismo slutili moči in privlačnosti tega jezera, njegove barvite okolice z energijskimi točkami in goricami. Letos smo udeležbo povečali in z ekipo dvajsetih ljubiteljskih slikarjev predstavljali najštevilčnejše društvo. Prisrčno so nas sprejeli organizatorji: župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar, vodja JSKD OI Lendava Rozina Nemec in Janja Magdič ter vodja Zavoda za okolje in turizem Elizabeta Horvat. Za predstavitev Bukovniškega jezera z okolico in možnosti izbire motivov za slikanje je poskrbel domačin Ludvik Žižek. Strokovni vodja kolonije je bil Duško Abramušić.

Gostoljubnost organizatorjev, spoštovanje, medsebojno sodelovanje in sožitje je bilo čutiti med domačini, ki so spremljali mednarodno likovno kolonijo ob Bukovniškem jezeru. Seveda ni manjkalo prekmurskih dobrot in prijaznih besed. Ob koncu slikanja je Janja Magdič podarila društvu avtorsko knjigo Drobtinice sreče z lepim nagovorom, kaj nas lahko osreči. Uradni del so organizatorji sklenili z vabilom na obisk razglednega stolpa Vinarium v Lendavi, kjer nas je poleg čudovitega razgleda presenetil nastop domače folklorne skupine.

Večina udeležencev mednarodne kolonije »Bukovniško jezero 2021« se je odločila po končani razstavi svoja dela podariti organizatorjem, fotografije del pa bodo v času praznovanja praznika Občine Dobrovnik objavljene v katalogu.

Mojca Korošec

Foto: Mira Kelemen

Oglejte si tudi