Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Malteški dvori: 19 oskrbovalnih stanovanj že gradijo

V skladu z načrti se končuje prvi del projekta Malteški dvori na Polzeli, kjer  bo do konca avgusta dokončanih 38 novih, sodobno zasnovanih stanovanj.

Prav tako - vezano na najavo in položitev temeljnega kamna konec preteklega leta - se je začela izvedba drugega dela investicije,  izgradnja 19  oskrbovanih stanovanj, prirejenih za bivanje starejših ljudi. Pogodba z glavnim izvajalcem, podjetjem Remont, d. d., je podpisana,  dela pa so že v teku.

Pri načrtovanju je investitor sledil vsem veljavnim standardom in trendom, predvsem pa so z analizo podobnih objektov doma in v tujini poskušali najboljše prakse prenesti v ta projekt. Stanovanja se nahajajo v štirih etažah ter so  različnih kvadratur in razporeditev. Najmanjša so v velikosti 38 kvadratnih metrov, pa vse do 55 kvadratnih metrov. Vsa stanovanja bodo imela nadkrite balkone oziroma lože ter ločene shrambe v stanovanju ali ob njem. V pritličju je skupni prostor s kuhinjo, knjižnico in prostorom za skupno druženje vseh stanovalcev oziroma obiskovalcev, z možnostjo izhoda v atrij. Stanovanja so namenjena upokojencem in drugim starejšim osebam po 60. letu starosti. Predvsem tistim, ki že  potrebujejo delno pomoč in nego po potrebi, obenem pa lahko še samostojno bivajo. Namenjena so tudi aktivnim upokojencem ali pa tistim, ki si želijo trajno zagotoviti bivanje brez visokih vzdrževalnih stroškov za svoje nepremičnine in že danes želijo poskrbeti za svojo mirno prihodnost.

Vrednost investicije (objekt z oskrbovanimi stanovanji) je ocenjena na 1,5 milijona evrov, projekt pa bo končan do junija 2020.        

Tone Tavčer

Oglejte si tudi