Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Malteški dvori - 38 novih stanovanj na Polzeli

V sklopu praznika Občine Polzela so v torek, 8. oktobra 2019, predali namenu 38 novih stanovanj pod imenom Malteški dvori - blok 5, medtem je 19 oskrbovalnih v neposredni bližini v gradnji.

Na krajši slovesnosti se je zbralo veliko novih stanovalcev in občanov Občine Polzela ter drugih. Zbrane je uvodoma pozdravil župan Občine Polzela Jože Kužnik, ki je dejal, da je vesel, da je po več letih na Polzeli zrasel nov stanovanjski blok, čeprav kot investitor pri tem ni sodelovala Občina Polzela.

Sledil je nagovor Tomaža Krajnca, enega od dveh investitorjev. V krajšem govoru je poudaril, da je vesel, da skupaj s številnimi občani proslavijo zaključek prve faze investicije, ki so je poimenovali Malteški dvori - blok 5. Objekt z 38 stanovanji in prav toliko pokritimi parkirnimi prostori ali skupnimi prostori s 4058 kvadratnimi metri površin v petih etažah jim je uspelo z izdatno pomočjo izvajalcev, nadzora in posojilojemalca Gorenjske banke iz Kranja postaviti in dokončati v pičlih 15 mesecih. Strošek investicije znaša skoraj  3,5 milijona evrov.

S prerezom traku so novi blok Malteški dvori predali namenu Vanja Jeraj, Tomaž Krajnc, Jože Kužnik, Sergej Murgelj, Tomaž Drev in Iztok Kučer, za popestritev odprtja pa so poskrbeli učenci Osnovne šole Polzela.

                 
Tone Tavčer

Oglejte si tudi