Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
12°C
-7°C
JUTRI
16°C
-4°C
Deli
712

Kviz in skupščina, Polzelani tretji

Društvo podeželske mladine Spodnje Savinjske doline (DPM) je v soorganizaciji s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Celje v dvorani Kmetijske zadruge Petrovče v soboto, 15 februarja 2020, pripravilo najprej društveni kviz Mladi in kmetijstvo, nato pa letno skupščino društva.

Letošnje teme in nosilci tem za kviz so bili: Mladi in kmetijstvo 2020 - Biodiverziteta (KGZS, Janko Rode), Zadružništvo (ZZS, Anita Jakuš), Razvoj lisaste pasme govedi v Sloveniji (KGZS - Zavod Ptuj, Daniel Saza), Mladinsko delo (ZSPM, Nastja Gregorec).

Prvo mesto je osvojila  ekipa DPM Šempeter – Braslovče (Lucija Užmah, Luka Rožič Plazovnik, Aleš Štorman), drugo mesto je zasedla  ekipa DPM Gotovlje, tretje mesto prva ekipa DPM Polzela in četrto mesto  druga ekipa DPM Polzela. Regijskega tekmovanja bo konec prihodnji mesec.

Po kvizu so pripravili še letno skupščino društva. O delu lani in načrtih za letos je govoril predsednik Blaž Jelen. Poudaril je, da DPM Savinjske doline združuje vse mlade s podeželja in šteje 180 članov. Lani so sodelovali na prireditvah v dolini, na kmetijskem sejmu v Gornji Radgoni, skrbeli za predstavitveni nasad hmelja v Žalcu, se izobraževali, družili ob športnih aktivnostih, organizirali strokovne ekskurzije po Sloveniji in v tujini. Letos bodo nadaljevali dejavnosti na vseh področjih.

Tone Tavčer

Na sliki: Prva ekipa DPM Polzela je zasedla tretje mesto.    

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi