Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Županov sprejem novorojenčkov in njihovih staršev v čudovitem parku Šenek

V Občini Polzela posvečamo posebno skrb tudi novorojenčkom in njihovim staršem. Tako je župan Jože Kužnik v torek, 22. junija 2021, v lepo urejen in krasen ambient parka Šenek povabil 71 najmlajših občanov, rojenih od 1. 1. do 31. 12. 2020, od tega 31 deklic in 40 dečkov. Letošnjega sprejema se je udeležilo največ povabljenih do zdaj, in sicer 56 novorojenčkov skupaj s svojimi starši. Poudariti velja, da je novorojenčkov iz leta v leto več (leta 2019 jih je bilo 56), kar je zelo razveseljivo za Občino Polzela.
Župan je v svojem nagovoru izrazil veselje, da so se tako številčno odzvali vabilu. Med drugim je dejal: »Tega dogodka se vedno veselim. Veselim se, ko lahko nagovorim starše, ki ste pripeljali na sprejem svoje otroke, ki so veliko bogastvo za občino, največje pa za vas starše, ki ste osrečeni s starševstvom. Zavedamo se, da imate starši z otroki veliko skrbi, najtežje delo pa vas šele čaka, to je vzgoja otrok.«
Poleg denarne nagrade v višini 180 evrov, ki jo občina nameni že ob rojstvu otroka, je župan vsakemu novorojenčku podaril simbolično darilo: uspavanko Hitro pod odejo avtorice Sabine Posedel in sadiko medovite rastline – češnje, ki jo bodo najmlajši lahko zobali že, ko bodo prestopili šolski prag. Zagotovo bo v trajen spomin vsej družini, ko bodo čez nekaj let lahko sedeli v njeni senčki.

Z glasbenimi vložki na harmoniki je dogodek popestril učenec Glasbene šole Risto Savin Žalec Luka Čotar.
Po obdarovanju in čestitkah posameznim staršem je sledilo skupinsko fotografiranje, nato pa so veselo kramljali in se sladkali ob grajski sladici, za katero je poskrbela Kavarna in slaščičarna bistro Pasijonka z gradu Komenda.
Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi