Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Božič s Triom Vivere

Božično-novoletni koncert, ki je pod okriljem Občine Polzela že stalnica, je bil izveden v cerkvi sv. Marjete na Polzeli 25. decembra 2023, ko smo gostili Trio Vivere.

Trije izjemni vokalisti Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak, zbrani v tercetu Vivere, so nova zasedba, rojena iz zgodb njihovih poslušalk in poslušalcev. Kot trio so prvič skupaj nastopili na dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju konec leta 2017 in zbudili veliko pozornosti. Matjaž in Aljaž sta skupaj prepevala v eni najuspešnejših glasbenih zasedb pri nas, triu Eroika, ki je konec decembra leta 2016 po desetletnem izjemno uspešnem delovanju končal svojo pot.

Navdušenje in zadovoljstvo nad Triom Vivere se je odražalo na obrazih in slišalo z aplavzi tudi v župnijski cerkvi sv. Marjete na Polzeli. Skozi lepoto glasbe in petja so nam pevci pričarali prijetne občutke ter morda kakšen nepozaben spomin. Zaradi do zadnjega kotička napolnjenega novega dela cerkve smo odprli tudi starega, pa še vedno so nekateri obiskovalci ostali zunaj, saj je cerkev pokala po šivih, kar pa je najlepše darilo izvajalcem in organizatorjem.

Božični prazniki nam predstavljajo čas, ko poglobljeno ozavestimo pomen družine ter tistega, kar smo in kar imamo. Božič ter dan samostojnosti in enotnosti sta dva velika praznika, ki jih praznujemo. V ta namen je zbrane v polni cerkvi nagovoril župan Jože Kužnik. Povedal je: »S tem božičnim koncertom smo zaokrožili in upočasnili praznični utrip. Naj se na svoj način sporočilo angelov iz betlehemskih poljan dotakne vsakega izmed nas in naj bo bistvo praznovanja doživeto praznovanje v družbi najdražjih. Dan samostojnosti in enotnosti pa praznujmo z izobešeno zastavo, nasmehom na obrazu ter radostjo v srcu. Zahvala vsem, ki so kakor koli pripomogli k izvedbi koncerta.«

Župniku Urbanu Lesjaku se na tem mestu zahvaljujemo, ker nas vsako leto prijazno sprejme v hram in omogoči izvedbo koncerta.

Po koncertu je sledilo druženje pri cerkvi ob kuhanem vinu in čaju ter prijetnem kramljanju, ko ni manjkalo prijaznih voščil. Tukaj je še voščilo bralcem Polzelana ob vstopu v novo leto: vanj stopimo z obilo modrosti, zdravja in sreče.

 

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi