Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Policijska kronika od 1. 10. 2019 do 31. 10. 2019

14. 10. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Ločici ob Savinji. Policisti smo z zbiranjem obvestil ugotovili dejstva in okoliščine prekrška ter kršitelju izdali plačilni nalog.

17. 10. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo v naselju Polzela. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je bila glasna glasba pri stanovanjski hiši, kjer so praznovali okroglo obletnico. Kršitelj je bil opozorjen, glasbo pa je utišal.

17. 10. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v naselju Polzela. Delavec je padel s strehe in se telesno poškodoval. Policisti smo po zbranih obvestilih napisali poročilo na ODT Celje, saj je bila v danem primeru tuja krivda izključena.

Policisti PP Žalec smo bili v mesecu oktobru obveščeni tudi o štirih prometnih nesrečah, ki so se zgodile na območju Občine Polzela. Od obravnavanih prometnih nesreč je bila ena z udeležbo divje živali – srne na relaciji Založe–Polzela, druge pa so se zgodile na parkiriščih Tuša in Mercatorja.

Drugih varnostno problematičnih dogodkov policisti PP Žalec na območju Občine Polzela nismo obravnavali.

Jesen počasi prehaja v zimo, zato policisti opozarjamo, da morajo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možne hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema motornega, pa tudi priklopnega vozila, za kar moramo pravočasno poskrbeti.

Zakon o pravilih cestnega prometa v 29. členu določa, da morajo biti motorna in priklopna vozila na slovenskih cestah pozimi (med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta) in v zimskih razmerah (ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledena ploskev) ali poledenelo (poledica)) opremljena s predpisano zimsko opremo (štiri zimske pnevmatike M + S (profil 3 mm) ali letne pnevmatike (profil 3 mm) in verige). Za pogon 4 x 4 veljajo ista pravila, verige morajo biti na dveh stalno vklopljenih pogonskih kolesih.

Oglejte si tudi