Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Kdo so letošnji občinski nagrajenci?

Občina Polzela vsako leto podeljuje priznanja posameznikom, družbam, zavodom, skupnostim, društvom in drugim pravnim osebam za posebno pomembna dejanja, delo in zasluge, ki pomenijo izjemen prispevek k razvoju, ugledu in uveljavljanju Občine Polzela v Republiki Sloveniji ali na mednarodnem področju, za izredno življenjsko delo ali vrhunske uspehe in dosežke, ki so pomembni za ugled in razvoj Občine Polzela, za pomembne dosežke v krajšem obdobju in kot vzpodbuda za nadaljnje delo ter za dosežke na področju inventivne dejavnosti.

 

Občinski svet je na zadnji seji izbral letošnje občinske nagrajence. Priznanja bodo prejeli na slavnostni akademiji, ki bo na predvečer občinskega praznika, 1. oktobra 2019.

 

GRB Občine Polzela bo prejel David Krk, za aktivno, požrtvovalno, nesebično in predano delo na področju gasilstva v Občini Polzela ter aktivno delovanje na športnem, kulturnem, okoljskem in političnem področju, kar je za Občino Polzela izjemnega pomena.

 

GRB Občine Polzela bo prejela Marjana Šmajs, za aktivno, požrtvovalno, nesebično in predano delo na področju socialnega varstva v Občini Polzela, kar je za Občino Polzela izjemnega pomena.

 

PLAKETO Občine Polzela bo prejel Ferdinand Glavnik, za večletno udeležbo in sodelovanje pri različnih prostovoljnih aktivnostih v Hortikulturnem društvu, Planinskem društvu Polzela, Kulturno glasbenem društvu Cecilija in Župnijski Karitas Polzela.

 

PLAKETO Občine Polzela bo podeljena tudi Tajani Vrbnjak, za aktivno ter nesebično sodelovanje pri različnih človekoljubnih prostovoljnih aktivnostih v Občini Polzela.

 

PLAKETO Občine Polzela bo podeljena tudi Idi Jevšnik, za večletno aktivno in predano delo na likovnem področju ter za pobudo in idejno zasnovo koruzne punčke, ki je postala protokolarno darilo Občine Polzela.

 

Na slavnostni akademiji bo župan podelil tudi ŽUPANOVA PRIZNANJA, katera bodo prejeli Štefka Cajhen,  za vestno urejeno zbirko starega kmečkega orodja na kozolcu, ki so pomemben del kulturne dediščine, Gasilska desetina mladink  PGD Andraž, za udeležbo na 22. mladinski gasilski olimpijadi v švicarskem mestu Martigny, Planinsko društvo Polzela ob 60 letnici delovanja, Anton Poler, za odlično sodelovanje z Gobarsko-mikološkim društvom Polzela ter posredovanje znanja o gobah nanje, Vaški godci iz Andraža, za 20 let aktivnega delovanja in izvajanja domače-ljudske in slovenske pesmi in Franc Blagotinšek, za dolgoletno vestno in nesebično skrb za Dobriško posestvo Župrl.

 

Alenka Kočevar


 

Oglejte si tudi