Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Izposoja koles na Polzeli – KolesCE

Javni sistem izposoje koles KolesCE ima že več kot 3600 registriranih uporabnikov. V maju smo imeli v celotnem sistemu okoli 3000 najemov. Na postaji KolesCE v Občini Polzela pa smo do zdaj imeli več kot 50 najemov.

Povprečen najem kolesa na postaji v Občini Polzela traja 30 minut, uporabniki pa povprečno prekolesarijo 11 kilometrov. Prav tako vidimo, da kolesa dobro povezujejo Občino Polzela z Občino Žalec in Mestno občino Celje, saj se že kažejo določeni kolesarski migracijski tokovi med postajami sistema KolesCE v vseh vključenih občinah.

Za uporabo kolesa je potrebna registracija prek terminala, spletne strani kolesce.si ali mobilne aplikacije nextbike, ki je brezplačno na voljo v trgovini Google Play in iStore. Registracijo in gotovinsko plačilo je mogoče opraviti na fizičnem prodajnem mestu KolesCE (Potovalna agencija Nomago, Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje).

Ob registraciji in aktivaciji računa bo sistem uporabniku zaračunal znesek 1 evra, ki ga sistem vrne na uporabniški račun in ga uporabnik lahko koristi za prihodnje stroške najema na vseh postajah sistema KolesCE.

Letna naročnina velja 12 mesecev od nakupa in stane 10 evrov za najem navadnih koles ter 20 evrov za najem električnih in navadnih koles. Z letno naročnino je prvih 30 minut vsakega najema brezplačnih. Tarifa velja za najem enega kolesa na uporabnika.

Osnovna tarifa, brez letne naročnine, znaša 0,50 evra za vsakih 30 minut najema navadnega kolesa in 1 evro za vsakih 30 minut najema električnega kolesa.

Kolo sistema KolesCE si lahko izposodite in vrnete na katerikoli postaji na območju občin Polzela, Žalec, Celje in Laško. V Občni Polzela se postaja nahaja na javnem parkirišču v Poslovni coni Ločica, v Občini Žalec in Občini Laško KolesCE obsega po 5 postaj, v Mestni občini Celje pa je na voljo 17 postaj.

V primeru vprašanj ali težav je na voljo 24-urni klicni center za podporo uporabnikom na številki 01/431 77 60 ali prek elektronske pošte bikes@nomago.si.

Občina Polzela bo postavila novo postajo v sklopu sistema izposoje koles, in sicer pred športno dvorano Polzela oziroma za občinsko stavbo. Na novi postaji se boste lahko z dvema električnima in dvema navadnima kolesoma zapeljali še to poletje.

 

Magda Cilenšek

Oglejte si tudi