Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Grad Komenda je obiskalo atraktivno vozilo z žalske BUSture

Od 22. do 24. oktobra 2021 je po Spodnji Savinjski dolini vozil panoramski avtobus v organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem (ZKŠT) Žalec. Povabljene in zunanje udeležence so popeljali na ekskluzivno butično doživetje Spodnje Savinjske doline. Šest občin Spodnje Savinjske doline ima namreč veliko znamenitih turističnih točk, ki so zanimive za domače in tuje turiste.

Na ZKŠT Žalec so pripravili tri različne ture, ki zaobjamejo vse občine. V soboto in nedeljo so se ustavili tudi na gradu Komenda. Vodja TIC Polzela Damjan Jevšnik je obiskovalcem predstavil grad Komenda, sodelavka za turizem in promocijo Manuela Mlakar Podgoršek pa jih je popeljala po prostorih gradu in s predstavitvijo navdušila tako mlajše kot starejše obiskovalce. Poleg tega so v soboto obiskovalce pogostili v bistroju Pasijonka, v nedeljo pa so si ogledali polzelski muzej starih traktorjev. Spodnjo Savinjsko dolino želijo Žalčani povezati v enovito turistično destinacijo. Na ZKŠT Žalec so prepričani, da lahko le s skupnimi močmi in tesnim sodelovanjem naredijo našo dolino še prepoznavnejšo. 

Tako so v vseh treh dneh udeleženci poleg Polzele doživeli še: Ribnik Preserje in Novo Rajnglo, grad Žovnek, kosilo v Hiši Lisjak, Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, pogostitev kmetije Podpečan, v Preboldu tradicionalne okuse ter kosilo v gostilni Grof Vransko. Vsak dan so turo sklenili na Fontani piv Zeleno zlato v Žalcu.

Šofer avtobusa Miroslav Hrvatin je pojasnil, da gre za ameriški šolski avtobus, letnik 2005 s porabo 30 litrov na 100 kilometrov, ter da so potniki zmeraj zadovoljni.

Boštjan Štrajhar, direktor ZKŠT Žalec, je med drugim povedal, da je cilj tega študijskega projekta preveriti odziv trga in vseh šestih občinskih uprav. In potem najti primeren razpis ter z združenimi močmi nastopiti na tem razpisu, poiskati ekskluzivno zeleno transportno sredstvo z nižjo porabo goriva ter nekoč postati vodilna turistična destinacija.

Spodbudni so bili tudi komentarji obiskovalcev. Nekateri so namreč prvič obiskali Spodnji Savinjsko dolino in bili navdušeni. Zatrdili so, da se še vrnejo.

Bina Plaznik

Oglejte si tudi