Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
29°C
10°C
JUTRI
30°C
14°C
1199

Gasilci Občine Polzela v pričakovanju dveh novih vozil

Po uspešno končanem javnem naročilu gasilci v Občini Polzela pričakujejo dve novi gasilski vozili. Sklepno dejanje javnega naročila je potekalo v ponedeljek, 10. maja  2021, v prostorih Občine Polzela, kjer so predstavniki Gasilske zveze Žalec, PGD Ločica ob Savinji in PGD Polzela ter predstavnik podjetja Rosenbauer podpisali pogodbi o dobavi dveh vozil v skupni vrednosti 250.456,24 evra.

Gre za dve manjši gasilski vozili s posadko 1+8 gasilcev, ki ga bo omenjeno podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone izdelalo na podvozju Man. Vozili bosta opremljeni za samostojno posredovanje predvsem ob naravnih nesrečah, kot so neurja in poplave, ter podpora večjim gasilskim vozilom ob požarih.
Za popolno opremljenost vozil bosta PGD Ločica ob Savinji in PGD Polzela namenila še dobršen del lastnih sredstev, levji delež zneska iz javnega naročila pa bo zagotovila Občina Polzela, za kar so jim domači  gasilci neizmerno hvaležni. 

Vozili bosta dobavljeni v začetku leta 2022, vendar je pred gasilci še celo leto dela in načrtovanja podrobnosti obeh vozil ter pridobivanja finančnih sredstev. Pred podpisom pogodbe so zbrane nagovorili in izrazili besede zahvale župan Jože Kužnik, poveljnik GPO Polzela Lado Košec in vsi štirje podpisniki pogodbe.

Pogodbi o nakupu gasilskih vozil GV-1 je v imenu GZ Žalec podpisal predsednik Edo Kugler, v imenu obeh PGD  predsednika Klemen Cvirn in Ivan Kotnik ter za dobavitelja, Rosenbauer, d. o. o., direktor Marjan Cvikl.

Tone Tavčer

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi