Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Društvo za zaščito konj in ostalih živali Velenje, poslovna enota Rehabilitacijski center Petra Orova vas

Poleg kmečke tržnice in raznih sejmov, kot so sejem knjig, sejem rabljene konjeniške opreme, cvetlični sejem in podobno, je poseben projekt »Skrbniki konj«, ki ponuja možnost vključevanja vsem skupinam prebivalstva. Še posebno veseli pa so, da je ta projekt zaživel tudi med dobrimi slovenskimi podjetji.

Društvo za zaščito konj in ostalih živali Velenje, poslovna enota Rehabilitacijski center Petra v Orovi vasi v Občini Polzela, je s prijavo na razpis in pridobljenimi evropskimi sredstvi v sodelovanju z MKGP in LAS SSD v letu 2020 pridobilo sredstva, iz katerih izhaja tudi veliko projektov, s katerimi želijo privabiti obiskovalce in jim dvigniti kakovost življenja ter preživljanja prostega časa. Cilj je, da še posebej poskrbijo za ljudi s praga revščine, socialno ogrožene, da povečajo zeleno turistično ponudbo kraja. Želijo, da se ljudje pri njih počutijo dobro, koristno, da domov odhajajo polni energije, z lepimi spomini in da se radi vračajo nazaj. Da postanejo aktivni prostovoljci in člani društva.

Več o tem nam je povedala predsednica društva Natalija Nedeljko: "V mesecu juniju smo gostili  Generalnega zastopnika za Citroen, Peugeot in DS. Svojim zaposlenim vsako leto omogoči prostovoljski dan, ki ga namenijo za dobra dela. Letos so izbrali naše društvo. 42 njihovih zaposlenih nam je priskočilo na pomoč. Izbrali so si tudi  živali kot maskote podjetja, za katere bodo njihovi zaposleni po svojih močeh skrbeli, se družili z njimi, jih negovali in sprehajali. Projekt namreč omogoča, da sodelavci, prijatelji, znanci ali sorodniki združijo svoje moči, finančna sredstva, znanje in veselje do živali ter narave in skupaj skrbijo za določeno žival, se družijo in si tako izboljšujejo življenje in svoj prosti čas.

V petek, 15. oktobra 2021, pa se je za takšen korak odločilo tudi podjetje Agilcon, d. o. o., iz Ljubljane. Kar 50 njihovih sodelavcev je dan preživelo z nami, naredili so nekaj dobrega za rešene živali, se družili z njimi, si tudi oni izbrali enega ali dva konja, ki bosta njihovim zaposlenim in njihovim družinam, lepšala konce tedna in življenje. Fantje so nam pomagali postaviti ograjo na pašniku Nebesa, ženske pa so se z velikim veseljem lotile barvanja in razkuževanja hlevskih boksov. Seveda smo obiskali tudi vse naše živali na drugih pašnikih, se družili z njimi in si izbrali maskote. Njihova srca so osvojile rešene muce, ki so se z velikim užitkom crkljale in iskale ljubezen.

Vsekakor nam in našim živalim uspeva, da se ljudje pri nas počutijo dobro, da se počutijo koristne, se kaj novega naučijo in si naberejo novih moči in energije, postanejo bolj sproščeni, tolerantni, lažje prenašajo tedenske izzive življenja in službe. Še posebno veseli smo družin, saj pri nas spet najdejo skupni čas druženja in komuniciranja brez telefonov in računalnikov. Skupaj ustvarjajo čudovite družinske spomine brez napetosti in prerekanja z druženjem med živalmi in naravo."                                                                                          

Tone Tavčer

 

Oglejte si tudi