Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Dr. Glorjana Veber je Slovenijo zastopala na šestih mednarodnih festivalih

Na začetku meseca je Glorjana zastopala Slovenijo na italijanskem novinarskem festivalu Dialoghi – Festival itinerante del Giornalisimo e della Conoscenza. Že naslednji dan sta bila skupaj z zagrebškim književnikom Enesom Kiševićem osrednja gosta na petem mednarodnem srečanju v Kostanjevici na Krki.

Letos je bila izbrana kot osrednja promotorka sedmega Mednarodnega festivala erotične poezije Muze, pri Muzah, z Muzami. 8. junija je kot gostja nastopila v Ljubljani na enem izmed njihovih predizborov mednarodnega natečaja. S pesnico, avtorico in vodjo navedenega festivala Natašo Švikart sta v sredini junija skupaj s pesnikom Andrejem Hočevarjem zastopali Slovenijo v Moskvi. V sklopu Festivala Cirila in Metoda, ki s programom povezuje slovansko govoreče narode, so prevedli tudi njihovo poezijo.

Na podlagi Slovenske literarne platforme Versopolis, njen pobudnik in nosilec je založba Beletrina, je Glorjana štirikrat nastopala tudi na dveh drugih mednarodnih italijanskih festivalih v Genovi: Voix Vivex festival di poesia da mediterraneo a mediterraneo in 25 Fesival Internazionale Poesia di Genova. Tam so v treh jezikih, z naslovom Tebe, ki te bom volila (Di te che voterò), izšle tudi njene pesmi.

Avgusta bodo njeno poezijo že drugič zapored spoznali na Irskem, tokrat na mednarodnem festivalu 2019 Blackwater International Poetry Festival, pozneje pa prav tako na mednarodnem festivalu na Ptuju na Dnevih poezije in vina.

                                                                                                                
Tone Tavčer

Oglejte si tudi