Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Cvetoči mesec maj in likovno ustvarjanje

V likovni sekciji KUD Polzela smo bili v maju zelo aktivni – tako, kot je prav za najlepši mesec. Nekateri člani oziroma članice imajo izjemne ideje in sposobnosti, da navdušijo svoje prijatelje za posebno obliko likovnega ustvarjanja.

Na dveh delavnicah  smo  oblikovali glino in izdelali veliko  glinenih  izdelkov. Strokovne nasvete, pomoč pri oblikovanju in  dokončno obdelavo oziroma žganje  smo s hvaležnostjo sprejeli od naše članice Minke in društva Gambate Velenje.

V naslednjih treh delavnicah smo pod mentorstvom  članice Božene slikali na keramične ploščice.  Tovrstna poslikava je bila za vse  udeležence zelo velik izziv. Barvni nanosi so se po obdelavi – žganju, ki nam ga je omogočilo podjetje Gorenje v Gorenju – močno spremenili. Barve so postale intenzivnejše,  iz bledovijoličastih odtenkov je nastala močna indigo modra,  bel prah je postal steklo, grobi drobci stekla so se pretopili v videz skale …   Verjamemo besedam  našega pokojnega slikarja Franceta Slane, ki je tudi veliko slikal na keramiko, da je tovrstno slikanje njegov veliki izziv. Načrtujemo razstavo izdelkov iz obeh delavnic in se veselimo ogledov, komentarjev, kritik ... Vse to nam daje  nove ideje, da delamo  vsem obiskovalcem prikupne, lepe izdelke vseh vrst.

Želimo ustvariti in prikazati čim več posebnosti našega kraja in s tem prispevati k  prepoznavnosti naše občine.  Zato smo za  peto likovno kolonijo v Novem Kloštru določili temo slikanja »podobe mojega kraja«.  

Mojca Korošec

Oglejte si tudi