Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
8°C
-6°C
PET.
8°C
0°C
2734

Covid-19 kot izziv

Na pragu adventa 2020, ko se številke o okuženih s koronavirusom (SARS-CoV-2), hospitaliziranih in mrtvih zaradi bolezni covida-19 ne stabilizirajo, kaj šele zmanjšujejo, je bila gostja cikla pogovorov COVID-19 KOT IZZIV dr. Hana Šuster Erjavec, direktorica Zdravstvenega doma dr. Jožeta Potrate Žalec. Z njo se je pogovarjala Jolanda Železnik. Pogovor, ki je potekal v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec, je snemala Savinjska televizija. 

Razmere zbujajo strah in skrb, javno življenje se je ustavilo. Da bi doprinesli k zajezitvi virusa, so jo izbrali za gostjo pogovorne oddaje, da bi iz prve roke dobili ustrezne informacije. Uvodoma je dr. Hana Šuster Erjavec predstavila Zdravstveni dom Žalec, njegovo organizacijo, število zaposlenih, programe, ki jih izvajajo, razvojne projekte, ambulante, spregovorila je tudi o obremenjenosti zdravnikov in povedala, kako si izbrati zdravnika.

Poudarek pa je bil na obvladovanju trenutnih razmer, ki jih kroji koronavirus. Predstavila je covidno točko, ki v Žalcu deluje od 24. septembra 2020. V teh dneh odvzamejo povprečno 90 brisov. Delež pozitivnih je od 30 do 50 %. Predstavila je delovanje Zdravstvenega doma Žalec v času epidemije, kakšen je postopek pred vstopom v zdravstveni dom, kateri programi so trenutno ukinjeni. Spomnila je, kateri so najpogostejši simptomi, ki kažejo na okuženost s koronavirusom, in kako ukrepati, ko sumimo na okužbo oziroma je ta že potrjena. Ob koncu pogovora je poudarila, kako preprečiti oz. zajeziti širjenje okužb s SARS-CoV-2, da bi bili zadnji decembrski dnevi bolj sproščeni, kot so zdaj. 

Življenje, kot smo ga bili vajeni, najbrž ostaja preteklost, a ljudje smo prilagodljiva bitja in se bomo zagotovo znašli tudi v spremenjenih razmerah, seveda pa moramo najprej vse dati od sebe in po svoji moči prispevati k čimprejšnji zajezitvi širjenja tega virusa, ki nam je tako močno premešal karte in prekrižal načrte.

Na sliki: S pogovora dr. Hane Šuster Erjavec z direktorico Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolando Železnik

Tone Tavčer

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi