Polzela

DANES
21°C
9°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Cecilija, Kulturno-glasbeno društvo Polzela, v leto 2022 z velikimi in spodbudnimi načrti

V soboto, 12. marca 2022, smo se člani Cecilije, KGD Polzela, zbrali na rednem občnem zboru. Pregledali smo delo leta 2021 ter potrdili predvidene cilje in načrt dela za leto 2022. Izvolili in potrdili smo nekaj novih oziroma nadomestnih članov odborov ter vodstva društva. Predsednik društva ostaja Gašper Smisl, tajnica pa je postala Živa Avžner.

V letu 2022 nas čaka kar nekaj glasbenih projektov. Prva večja zalogaja bosta tradicionalna prvomajska budnica in nato osrednji koncert Pihalnega orkestra Cecilija, ki bo 21. maja 2022. Še prej pa načrtujemo snemanje glasbe in videospota za novo skladbo. K sodelovanju v projektih smo povabili tudi goste, ki pa jih predstavimo v naslednjih objavah. 

Potekali bodo redni nastopi ter izobraževanje naših učencev, da pa v dogajanje društva vključimo kar največ posameznikov, smo se odločili za izvedbo glasbene pravljice Čarovnija na gradu Žovnek.

Poleg glasbenih projektov imamo v načrtu tudi prenovo neizkoriščenega podstrešja ter sanacijo spodnjih prostorov našega društva.

Soglasno je bil sprejet predlog za včlanitev pihalnega orkestra v Zvezo slovenskih godb (ZSG). Naše članstvo v družbo še 104 orkestrov in godb je bilo soglasno potrjeno na 30. občnem zboru ZSG 19. marca 2022 v Šoštanju, za kar se ZSG zahvaljujemo ter si obetamo konstruktivno sodelovanje.

Za dozdajšnje sodelovanje, podporo in pomoč se zahvaljujemo Občini Polzela z županom Jožetom Kužnikom, TIC Polzela z Lidijo Praprotnik, Režijskemu obratu Občine Polzela, Osnovni šoli Polzela z Bernardo Sopčič, Župniji Polzela z župnikom Urbanom Lesjakom ter vsem, ki nam na kakršen koli način pomagate in nas spodbujate na naših glasbenih poteh. 

Za leto 2022 in v prihodnje smo si zadali precej spodbudne načrte, zato ste prisrčno vabljeni k ogledu in spremljanju naših dogodkov. 

Vse dobro vam želi Gašper Smisl, predsednik KGD Polzela.

Oglejte si tudi