JUTRI
25°C
9°C
PON.
26°C
9°C
Oceni objavo

Prvomajska budnica s Pihalnim orkestrom Cecilija Polzela

Le kaj bi bil 1. maj brez prvomajske budnice? V sredo, 1. maja 2024, smo člani Pihalnega orkestra Cecilija Polzela izvedli že osmo prvomajsko budnico zapored. Zgodaj zjutraj ob 5. uri smo Polzelane začeli prebujati v Ločici ob Savinji in nadaljevali po zaselkih naše občine. Igrali smo na kar 17 različnih lokacijah.

Občane smo počasi prebujali, kaj kmalu pa so nas številni že pričakali na lokacijah in nas bogato pogostili. Hvaležni smo vsakemu, ki si je vzel čas, nas prišel poslušat, nam namenil kakšno lepo besedo ali topel stisk rok in nam podaril kaj za pod zob. Resnično smo hvaležni vsakomur.

Hkrati se zahvaljujemo PGD Ločica ob Savinji, ki so nam prijazno posodili gasilski kombi, s katerim smo se vozili naokrog in po zvočnikih predvajali vnaprej posnete koračnice, katerih avtor je predsednik KGD Cecilija Polzela in dirigent orkestra Gašper Smisl. Občina Polzela ima ogromno zaselkov in v enem dopoldnevu težko obiščemo vse, zato upamo, da ste prek zvočnikov ujeli vsaj kakšen delček koračnice in se tako prebudili v prijetne prvomajske praznike. Se vidimo naslednje leto.

1/8








Živa Avžner

Oglejte si tudi