Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Čarobna Bela krajina

 

Na prvo julijsko nedeljo  je v osrčju Bele krajine  na gradu Metlika potekal deveti Tabor slovenskih likovnikov in fotografov.

Ljubiteljski likovniki in fotografi iz vse Slovenije so na vabilo  Zveze likovnih društev Slovenije in Likovnega društva Trebnje  ustvarjali na celodnevnem taboru na metliškem gradu. Več kot štiridesetim zbranim ljubiteljem likovne in fotografske umetnosti iz vse Slovenije so organizatorji  ob dobrodošlici  predstavili znamenitosti Bele krajine, Metlike in zgodovino gradu. V atriju, pod oboki in v parku gradu  je potekalo slikovito ustvarjanje, ki je privabilo številne obiskovalce.  Bilo je slišati  mnogo  komentarjev, da niso vedeli, kako lepa je Bela krajina, kako  privlačne so breze v vsakem letnem času, kako čudovita je belokranjska narodna noša, če  ne bi  tega videli naslikanega  tukaj, na gradu Metlika.

Iz Kulturno-umetniškega društva Polzela se je devetega tabora v  Metliki udeležilo enajst likovnikov. Za prepoznavnost so si  nadeli obeske v obliki slikarske palete in poletne klobuke za  potrebno senco pred  sončnimi žarki, saj je nevihtno vreme Metliko obšlo – morda prav zaradi slikarskega dogodka!

Ob koncu prijetnega dogodka je priložnostno razstavo odprla Klavdija Sitar, predsednica Zveze likovnih društev Slovenije. Vsa slikarska in fotografska dela, tudi tista, ki jih bodo udeleženci dokončali doma, bodo na gradu Metlika na ogled od 16. julija do 14. avgusta, ko bodo ob koncu razstave sodelujočim podeljena  priznanja in katalogi  razstavljenih del.

Mojca Korošec

Oglejte si tudi