Polzela

DANES
21°C
8°C
JUTRI
19°C
12°C
Oceni objavo

Biser ljubiteljske kulture na Polzeli

Pihalni orkester Cecilija nam je ponovno  pripravil izjemen glasbeni večer. V nedeljo, 26. maja 2019, nas je po dveh zaporednih scenskih in glasbenih spektaklih v zadnjih dveh letih na letošnjem letnem koncertu v Športni dvorani Polzela navdihujoče glasbeno pobožal s »Prepletanji«. Prepletanji tako v izboru skladb, ki so nam jih zaigrali, kot pestrem naboru glasbenih žanrov, ki zaobjema vse od popa, roka, plesne in filmske glasbe ter seveda koračnic.

Letos so v ospredje postavili tudi svoje soliste (Tjašo Košenina, Dejana Podbregarja, Gala A. Pilka, Ano Vrabič). Za posladek večera pa so v goste povabili Folkorno skupino Grifon iz Šempetra v Savinjski dolini, ki je poleg programskih točk s svojimi godci zaplesala še splet primorskih plesov ob glasbeni spremljavi Pihalnega orkestra Cecilija, kar je svojevrsten unikum.  

Umetniški vodja in dirigent Pihalnega orkestra Cecilija je neumorni kulturni ustvarjalec Gašper Smisl, glasbeni pedagog, skladatelj, aranžer in predsednik Cecilije, Kulturno-glasbenega društva Polzela, pod okriljem katerega deluje orkester in tudi Glasbena šola Cecilija, ki opravlja najžlahtnejše poslanstvo med vsemi, saj širi glasbeno vzgojo med mladimi in starejšimi. Iz teh vrst prihaja tudi večina glasbenikov Pihalnega orkestra Cecilija. Orkester je bil ustanovljen leta 2010, še zlasti razcvetel pa se je ravno pod vodstvom Gašperja Smisla,  ki zna pritegniti mlade po letih in srcu, jih navdušiti in jih hkrati potrpežljivo razumeti med brzicami obveznosti in hitenja, ki ga nalaga sodobni čas, ter ljubiteljskim kulturnim udejstvovanjem.

Pihalni orkester Cecilija je tudi sicer neumoren, rad in redno se udeležuje proslav in dogodkov na Polzeli, povezuje se z različnimi društvi in posamezniki, vsako leto nam na različnih lokacijah v občini igra prvomajsko budnico,  veliko pa nastopa tudi zunaj meja naše občine. V svoje vrste vedno vabi tudi nove člane, ki jih veseli glasbeno udejstvovanje.
 

Kapo dol, dragi glasbeniki, in le tako naprej!

Pika Pilko

Oglejte si tudi