Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Tina Čas predstavila svojo drugo otroško knjigo v zbirki 7-nočnic

Prvo leto, prva knjiga. Drugo leto, druga knjiga. Avtorica Tina Čas je v nedeljo, 9. junija 2024, na gradu Komenda predstavila svojo drugo otroško knjigo iz zbirke 7-nočnic, ki jo je poimenovala Iz morskih globin.

Pred letom dni je Časova sedela na istem sedežu in v svet pospremila svojo prvo knjigo Ko pliškoti oživijo, zdaj pa je med nami že njena druga knjiga. "Ko sem izdala prvo knjigo, sem imela željo po izdaji še knjige z morsko vsebino, saj sem zelo rada ob morju in ker je moja najljubša barva modra," je gostom zaupala avtorica. Hkrati želi s to tematiko mladim bralcem oblikovati naklonjen odnos do morja in zavedanje, da je vsako živo bitje na Zemlji pomembno. "Ko otrokoma berem različne pravljice, sem zelo kritična. Tudi sinova sta. Ne maramo praznih zgodb. Želim, da zgodbe pritegnejo otroke, da so zanje zabavne in potem, ko pridejo h koncu zgodbe, ugotovijo, da sem jim želela nekaj povedati in jim predati pomembno sporočilo ter da se o tem lahko nato tudi pogovarjajo. In takšne so moje zgodbe," je prepričana avtorica dveh otroških knjig.

Tudi pri drugi knjigi je sodelovala z ilutratorko Andrejo Karbo, saj je želela, da sta si knjigi med seboj podobni. Tina Čas je sodelovala pri celotnem postopku: "Upoštevala sem vse napotke, kako naj bi bile videti ilustracije po straneh, potem sem celotno knjigo dokončala oziroma jo oblikovala, da je imela enak format, enako število strani, da sta si bili naslovnici podobni, kot tudi kazalo in naslovi." Ali prihaja še ena nova, tretja knjiga? Avtorica nam je le namignila: "Tri je pravljično število, dve pa nikakor."

Na predstavitvi so sodelovali tudi učenci Glasbene šole Cecilija. Za uvod se je predstavila učenka prvega razreda kitare Natalija ter zaigrala in zapela skladbico Barčica. Nato sta za klavir sedla tudi sinova avtorice Patrik in Žan ter zaigrala nekaj morsko obarvanih skladbic. Na koncu predstavitve se je Tina Čas zahvalila gostom, ki so ponovno zapolnili zadnji kotiček avle gradu, in jih povabila na sproščeno druženje ob pogostitvi ter jim na koncu tudi sama zaigrala na klavir.

Živa Avžner


Oglejte si tudi