Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

ATP Akademija tenisa Polzela – turnir posameznikov

Prvi konec tedna v juniju (6. in 7. 6.) je na Polzeli potekal turnir posameznikov, ki se ga je skupaj udeležilo kar 45 tekmovalk in tekmovalcev iz vse Slovenije, nekaj pa je bilo tudi tujcev. Večina tekmovalcev je že ali pa še bodo na vrhu slovenskega tenisa. Nekateri izmed njih se udeležujejo tudi mednarodnih turnirjev in na njih nanizajo zavidljive rezultate. S svojo tekmovalnostjo, teniškimi spretnostmi in odlično igro so pritegnili ogromno število gledalk in gledalcev ter nam pripravili pravo pašo za oči. 

 

V finalnem dvoboju sta se pomerila Tilen Žitnik in Rok Jarc. Z zelo tesnim izidom 9 : 8 (tiebreak 7 : 5) je zmagal Tilen Žitnik iz Ljubljane. Tilen je leta 2014 na ATP-lestvici zasedal 1490. mesto, kar je vrhunski dosežek, prav tako pa je Slovenijo že zastopal na Davisovem pokalu. Njegov nasprotnik Rok Jarc, ki je naš domačin, pa prav tako dosega same odlične rezultate že od sedmega leta starosti. 

 

»Rad bi se zahvalil vsem, vodstvu kluba, da smo turnir izpeljali na visoki ravni, še posebej glavnemu sponzorju Kamtechu in seveda tudi drugim: Dat Con, D&M avtocenter, ProGard Direkt, Loparji.si, Park.ing, Mano, Doppler, Medicina dela Krumpak, Naturasort, Urarstvo Polajžer in 123 Invest, da so omogočili organizacijo tega turnirja.«

 

Luc Kanduti, organizator turnirja

 

 

S pomočjo zgoraj navedenih sponzorjev in vodstva Teniškega kluba Polzela je Luc Kanduti odlično izpeljal turnir, zato upamo, da bo tovrstne dogodke še organiziral. Turnir je bil popestren s ponudbo hrane in pijače ter glasbo. 

 

Nagradni sklad je obsegal 2000 evrov, od tega je zmagovalec prejel 600 evrov, za drugo mesto pa je bilo podeljenih 300 evrov. Turnir posameznikov je potekal dva dni, ob koncu tedna, od zgodnje jutranje ure do večera. Igrali so mešano, moški in ženske. 

 

Poleg glavne skupine turnirja so izpadli poraženci imeli možnost tekmovati v tolažilni skupini. V tej skupini pa sta se za zmago v finalu borili ženski. To sta mlajši, vendar že dobro izkušeni igralki Pija Brglez in Moni Potrč. V tolažilni skupini je zmagala Pija Brglez.

 

Pohvale turnirju in organizatorju Lucu so bile izrečene tudi iz vodstva Teniškega kluba Polzela, zato se veselimo takšnih vrhunskih dvobojev v prihodnje.

Natja Kapitler

 

 

 

Fotografije:

- Organizator turnirja Luc Kanduti s finalistoma

- Tilen Žitnik, zmagovalec turnirja

Oglejte si tudi