Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
34°C
13°C
ČE.
34°C
16°C
1030

90 let Hilde Krajnc iz Dobriča

V zaselku Dobrič v Andražu nad Polzelo je 13. septembra 2020 praznovala 90. rojstni dan Hilda Krajnc. Ob tem visokem jubileju so jo obiskali župan Občine Polzela Jože Kužnik ter v imenu Društva upokojencev Andraž nad Polzelo predsednik Milan Zabukovnik in poverjenik Mirko Blagotinšek. Voščili so ji veliko zdravja, nazdravili, zapeli, izročili priložnostna darila in zaželeli, da bi tako čila bila še vrsto let. 

 

Hilda Krajnc se je rodila 13. septembra pred devetdesetimi leti v Dobriču, kot peta izmed sedmih otrok. Ko je bila stara sedem let, ji je umrla mama, zato je morala že zgodaj poskrbeti za gospodinjska dela in pomagati na kmetiji. Vzljubila je naravo in kmečko delo. Ker ni imela možnosti, da bi se izučila za šiviljo, se je posvetila domačiji. Poročila se je z Ivanom Krajncem iz Vojnika. Prevzela sta kmetijo, s skupnimi močmi in medsebojnim razumevanjem sta jo posodobila in obnovila poslopja. V srečnem zakonu so se jima rodili trije otroci, na katere sta bila ponosna in jim omogočila izobrazbo. Ker je sreča opoteča, sta morala preživeti kar nekaj hudih preizkušenj. Hilda je ostala sama. 

 

Po svojih zmožnostih ob pomoči hčera in njunih družin skrbi za domačijo. Kljub vsem težavam je ostala optimistična. Veliko ji pomenijo urejen dom, domačnost in lepi medsebojni odnosi. Rada kaj prebere, zanima jo zgodovina, vedno spremlja poročila na televiziji. Ob veselih dogodkih rada zapoje, se poveseli in pošali. Ima pet vnukinj in tri pravnuke, ki dopolnjujejo njeno srečo.

 

Tone Tavčer

 

Na slikah nekaj foto utrinkov ob obisku Hilde Krajnc ob 90-letnici    

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi