Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

35 let Tamburaškega orkestra KUD Polzela

Polzelski tamburaši so 6. decembra 2019 v dvorani Kulturnega doma praznovali 35 let neprekinjenega delovanja - z glasbo in poezijo. Od začetkov leta 1984 do danes so vztrajali le nekateri, med njimi Štefka Podgorski, ki je prejela častno Gallusovo značko. Vodja tamburaškega zbora, danes pa že s podmladkom orkestra,  je že 35 let Mija Novak, pa tudi večina priredb je njenih. 

Začetki delovanja tamburaškega zbora segajo v leto 1984. Mlade osnovnošolce je zbral takratni predsednik  Kulturnega društva Polzela Stanko Novak, vodstvo je prepustil Miji Novak in tamburaška zgodba se je začela. Tamburaši so se vsakih nekaj let menjali zaradi osebnih ali poklicnih obveznosti. Prišli so tudi do točke nič, ampak se niso predali. Iskali so nove ljubitelje tamburaške glasbe in tamburice. Vztrajnost se jim je obrestovala.

Za jubilej so pripravili koncert zimzelenih melodij, ki so se prepletale s poezijo Sabine Posedel iz njene knjige uspavank Hitro pod odejo. S tamburaši so praznovali tudi glasbeni gostje tolkalist Kristjan Turnšek, violinistka Trina Posedel in saksofonistka Ana Vrabič. Praznovanje pa so s prepevanjem popestrili tudi ljudski pevci Prijatelji iz Šmartnega ob Paki. 

Vodja JSKD Žalec Neža Zagoričnik je tamburašem za vztrajnost in prizadevnost podelila dve bronasti, tri srebrne in kar šest zlatih Gallusovih značk.

 

Tone Tavčer

 

Oglejte si tudi