Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

31. likovna kolonija prijateljstva

Življenje ni lahko, a vendar je lepo, če ga znamo živeti v prijateljstvu, zaupanju in spoštovanju.  V tem duhu je 52 likovnih ustvarjalcev iz vse Slovenije v soboto, 18. septembra 2021, na polzelskem gradu Komenda upodabljalo kulturne in naravne znamenitosti našega kraja in širše okolice.

Kljub neugodnim razmeram, ki nam že dalj časa grenijo življenje in nas ovirajo v vsakodnevnem življenju, je bila tradicionalna likovna kolonija tudi letos uspešno izvedena. Tokrat ni potekala na Gori Oljki, kar je bila dolgoletna tradicija, prav tako je bilo zaradi omejitvenih ukrepov odpovedano druženje z učenci Osnovne šole Polzela. Je pa to načrtovano v mesecu oktobru pod naslovom Mini paleta za osnovnošolce.

Organizatorji 31. likovne kolonije prijateljstva so bili tudi letos Kulturno-umetniško društvo (KUD) Polzela, Občina Polzela in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava (JSKD OI) Žalec, ki je s posredovanjem razpisa navdušila za sodelovanje ljubiteljske slikarje iz vse Slovenije. Ob začetku likovne kolonije so zbrane likovne ustvarjalce na Komendi pozdravili: župan Občine Polzela Jože Kužnik, vodja JSKD OI Žalec Marko Repnik, predstavnik KUD Polzela Igor Pungartnik, mentor likovne kolonije Tomaž Milač in vodja TIC Polzela Damjan Jevšnik.

Sončno, prijetno toplo vreme in prijazen sprejem vodje TIC-a na gradu Komenda je bil razlog za navdušenje številnih udeležencev, da so na celodnevnem slikanju na Komendi in po širši okolici upodobili motive, ki jih vsak dan srečujemo, vidimo, a mnogokrat spregledamo. Mnogo pozabljenega, veliko malih, neznatnih predmetov in običajev je zaživelo v pestrih likovnih stvaritvah. Priložnostna razstava na stopničasti travnati površini pred gradom Komenda je zelo navdušila in polepšala zaključek likovnega ustvarjanja.

Med udeleženci kolonije je bil tudi Dragan Podovac, predsednik Likovnega društva Rifnik Šentjur ter član polzelske likovne sekcije, ki je predstavniku KUD Polzela Igorju Pungartniku podaril sliko gradu Komenda v zahvalo za dolgoletno sodelovanje. Za udeležbo in sodelovanje se je vsem udeležencem zahvalila vodja likovne sekcije Sonja Jezernik z vabilom na uradno odprtje razstave likovnih del 31. likovne kolonije prijateljstva, ki bo 8. oktobra 2021 v počastitev občinskega praznika.

Mojca Korošec

 

Oglejte si tudi