Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

16. gorski tek na Goro Oljko za Zoranov pokal

Letošnji gorski tek na Goro Oljko, drugo soboto v juliju, ki ga organizirata PD Polzela in ŠD Andraž, je bil že 16. po vrsti. Izveden je bil pod posebnimi pogoji, saj so ukrepi glede zajezitve koronavirusa čedalje bolj strogi. Teklo je 73 tekačev iz raznih krajev Slovenije, veljal pa je tudi za točke, ki jih tekači pridobijo in štejejo za Štajersko-Koroški pokal 2020.

Proga, ki je dolga 7,4 km, se začne na športnem igrišču v Andražu nad Polzelo in poteka nekaj časa po asfaltu, nato preide v makadam in gozd, kjer lahko tekači uživajo v senci. Cilj je bil pri domu na Gori Oljki (725 m), kjer so tekači prejeli toplo malico, okrepčilo, sadje in spominsko darilo. Tekmovanje je bilo v sedmih moških in ženskih kategorijah, v katerih so prvi trije prejeli kolajne. 

Absolutni zmagovalec je tudi letos postal Klemen Španring, ki je član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, s časom 31 min. 50 sek. (rekord proge je 30 min. 35 sek.). Najhitrejša pri ženskah  je bila Ula Kupec iz Hrastnika, s časom 43 min. 3 sek. Polzelan Miroslav Jegrišnik je bil v kategoriji do 79 let prvi, Matija Jazbec, prav tako Polzelan,  v kategoriji od 40 do 49 let pa drugi. 

Najmlajša udeleženka teka je bila Polzelanka Manca Jazbec, stara 9 let, ki je zmagala v kategoriji žensk do 19 let, najstarejši tekač pa je bil dr. Branko Janez Rojc iz Ljubljane, star 79 let.

 

Tone Tavčer

 

Oglejte si tudi