Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

15. gorski tek na Goro Oljko za Zoranov pokal

Tradicionalni 15. gorski tek na Goro Oljko v organizaciji PD Polzela, ki se že tretje leto imenuje tudi tek za Zoranov pokal, je drugo soboto v juliju lepo uspel. Teklo je 52 tekačev iz raznih krajev Slovenije, Hrvaške in Švice. Točke, ki jih tekači pridobijo, štejejo za Štajersko-Koroški pokal 2019.

Proga, ki je dolga 7,4 km, se začne na športnem igrišču v Andražu nad Polzelo in poteka nekaj časa po asfaltu, nato preide na makadam in gozd, kjer lahko tekači uživajo v senci. Cilj je bil pri planinskem domu na Gori Oljki, (726 m), kjer so tekači prejeli toplo malico, okrepčilo, sadje in spominsko darilo. Tekmovanje je bilo v sedmih moških in ženskih kategorijah, v katerih so prvi trije prejeli kolajne.

Absolutni zmagovalec je tako kot lani postal Klemen Španring, ki je član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, s časom 31 min 22 sek (rekord proge je 30 min 35 sek). Najhitrejša pri ženskah  je bila Renata Vetrih, članica AD Štajerska, s časom 43 min 22 sek. Polzelanka Tanja Kramberger je bila četrta, Polzelan Miroslav Jegrišnik pa je bil petindvajseti, v svoji kategoriji od 60 do 69 let pa drugi. Najmlajši udeleženec teka je bil Adel Balčinović, star 12 let, doma iz Bakovcev, in najstarejši Viljem Blatnik iz Mežice, star 78 let.

                                      
Tone Tavčer

Oglejte si tudi