ODPOVEDANO!
Spoštovani!
Obveščamo vas, da je tekmovanje tort, ki naj bi bilo v soboto, 14. marca 2020, prestavljeno.
Prestavitev je bila sprejeta skladno s preventivnimi ukrepi za preprečevanje korona virusa (SARS-CoV-2). Žal nam je, da dogodka tokrat ne bo, vendar nam je zdravje vseh nas na prvem mestu.
Takoj ko bo znan nov termin tekmovanja, vam bomo to sporočili.
Prosimo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Društvo Dvorec
________________________________________
3. TORTNO TEKMOVANJE
KDO IMA NAJBOLJŠO TORTO?
14. marec 2020
Graščina Novi Klošter, Založe
Eden izmed slajših dni letošnje pomladi bo tretja sobota v marcu, ko se bomo vnovič zbrali ljubitelji peke tort, slaščičarji in dijaki poklicnih slaščičarskih programov, da bi predstavili svoje dosežke in nagradili najboljše. Tekmovanje je tudi tokrat odprto za vse sladkosnede navijače, ki bodo tekmovalne torte lahko tudi poskusili.
KATEGORIJE
Posamezno torto lahko prijavite v eno izmed kategorij. Ljubitelji peke tort lahko klasične torte prijavite v kategorijo 1a Klasične torte. V kolikor pa je vaša torta v obliki kakšnega posebnega motiva ali okrasna torta, pa jo prijavite v kategorijo 1b) Torte z motivi. Če ste dijak programa slaščičar ali srednje gostinske šole se prijavite v kategorijo 2a) Dijaki. V kolikor ste poklicni slaščičar ali ste zaposleni v slaščičarni več kot dve leti oz. v gostinskem lokalu, kjer se ukvarjate s sladicami, se prijavite v kategorijo 2b) Slaščičarji.
Ljubitelji
- Klasične torte
- Torte z motivi
- Dijaki
- Slaščičarji
STROKOVNA ŽIRIJA
Člani letošnje strokovne žirije, ki bo izbirala najboljšo torto so priznani slovenski slaščičarji in gostinci.
PROGRAM TEKMOVANJA
Med 13.30 in 14.00. Udeleženci prinesejo torte. Prinese se tudi majhno različico torte, saj bo komisija poskusila te manjše različice. Velika torta bo za na ogled in za občinstvo. Za kategorijo torte z motivi se ne prinese manjša različica.
Če mora kateri od udeležencev dokončati torto na lokaciji tekmovanja, je treba obvestiti in se bo potem določilo uro, kdaj se lahko uporablja kuhinjo. Ravno tako, je treba sporočiti, če bi posamezen udeleženec želel dati torto v pokušino občinstvu ali bi jo želel v celoti odnesti domov.
14.00 komisija začne ocenjevati (trajanje je odvisno od števila tort).
15.00 Razglasitev rezultatov tekmovanja, odprta za širšo javnost s pokušino tort in kulturnim programom.
Prostovoljni prispevek za širšo javnost za kavo in pokušino tort: 3 eur
VABLJENI NA POKUŠINO!

