Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

6 MEDALJ IN OSVOJITEV NASLOVA DRŽAVNEGA PRVAKA V KARATEJU ZA OPLOTNIČANE

V soboto 24. 11. 2018 je v Hočah potekalo Državno prvenstvo do 21 let v karateju, na katerem je nastopilo 434 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so se kvalificirali na državno prvenstvo. Shotokan karate klub Oplotnica je na tej pomembni tekmi sezone zastopalo sedem tekmovalcev.
Prva je na tatami stopila Jerot Neža, kateri  je v kategoriji kata najmlajše zmanjkalo nekaj športne sreče in je ostala brez odličja. V nadaljevanju prvenstva so Oplotničani tekmovali v športnih borbah, kjer so prav vsi tekmovalci osvojili medalje.
Najprej sta nas razveselili Neli Valenčak, ki je postala državna podprvakinja v kategoriji U9 -30 kg, uspeh pa je v isti kategoriji dosegla še Alina Jevšenak s 3. mestom.
Med najmlajšimi je odličen uspeh dosegel tudi Lan Goleš, ki je v kategoriji športnih borb U9 -30 kg, osvojil bronasto medaljo. Odlično tretje mesto si je v kategoriji kumite kadeti -57 kg, priboril Valenčak Mihael. Naslov državnega podprvaka je z izjemnimi nastopi dosegel Jelenko Benjamin v kategoriji kumite U10 -40 kg.
Največji uspeh na tekmi pa je dosegel Tibor Hmelak, ki je v kategoriji kumite U10 -35 kg v kategoriji z 19 tekmovalci premagal pet nasprotnikov in se upravičeno veselil naslova državnega prvaka.

Oglejte si tudi