Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

3 DRŽAVNI PRVAKI ZA JUDO KLUB OPLOTNICA

V soboto 27. januarja je v Šenčurju potekalo Državno prvenstvo za kadete/kadetinje U18 in državno prvenstvo za starejše dečke/deklice U14.

Na državnem prvenstvu za U18 je nastopalo 142 judoistov in judoistk, ki so se pomerili za naslove najboljših v državi. Judo klub Oplotnica je zastopala ANDREJA TOMAŽIČ, ki je nastopala v kategoriji +70kg. V kategoriji je bilo 5 tekmovalk, ki jih je Andreja prepričljivo premagala in osvojila naslov državne prvakinje med kadetinjami za leto 2018.

Takoj po DP za U18 se je pričelo državno prvenstvo za starejše dečke/deklice U14. Na državnem prvenstvu U14 je nastopilo 242 tekmovalcev.
JK Oplotnica je v tej skupini zastopalo 5 tekmovalcev, ki so osvojili 2 naslova državnega prvaka in 1 bronasto kolajno.

Za naslov državnega prvaka v kategoriji -46 kg je poskrbel URH OGRIZEK. Urh je nastopal v kategoriji, kjer je bilo 22 tekmovalcev. Urh je po 5 zanesljivih zmagah nad tekmovalci iz JK Bežigrad, JK Olimpija, JK Triglav Kranj, JK Impol in v finalu JK Acron Slovenj Gradec  osvojil naslov najboljšega v državi med starejšimi dečki -46kg.

Naslov državnega prvaka v kategoriji +66kg je osvojil ŽAN KOSTANJŠEK. V Žanovi skupini je bilo 19 tekmovalcev, ki jih je Žan enega za drugim prepričljivo premagoval. Po 4 zmagah ga je v finalu pričakal nasprotnik iz JK Bežigrada, ki pa je prav tako moral priznati premoč našemu Žanu.Žan je tako po 5 zmagah osvojil naslov najboljšega v državi v kategoriji +66kg.


MAJA MUŠIČ je osvojila bronasto kolajno po 3 zmagah in 1 porazu med starejšimi deklicami v kategoriji -40kg, kjer je bilo 15 tekmovalk.

JAKA LESKOVAR je nastopal v kategoriji -42kg, kjer je bilo 27 tekmovalcev. Prvo borbo je zmagal, drugo borbo je izgubil, nato je v repasažu zopet zmagal, naslednjo borbo pa zaradi poškodbe moral predati in zaključiti tekmovanje.

KLEMEN ZUPANČIČ je nastopil v kategoriji -34kg, kjer je bilo 15 tekmovalcev in žal ostal brez uvrstitve.

Judo klub Oplotnica je ekipno osvojil 3. mesto v kategoriji U14 izmed 41 slovenskih klubov.

Vsem tekmovalcem in trenerjem iskrene čestitke. Zopet smo dokazali, da imamo tudi podmladek, ki zelo dobro dela.

Oglejte si tudi