Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Potek in izvajanje stavke v Vrtcu »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica, dne 9. 3. 2022

Obveščam vas, da smo v četrtek, 3. 3. 2022 imeli izredno sejo kolegija v širši sestavi, kjer smo obravnavali predlog Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, o poteku in izvajanju stavke. Udeleženci so izrazili svoje mnenje, ki smo ga zavedli v zapisniku. Zapisnik je objavljen na e-zbornici.

Glede na specifiko dela s predšolskimi otroki, bomo stavko smiselno prilagodili. Starše bomo seznanili o naši odločitvi. Na oglasne deske in spletno stran vrtca bomo izobesili obvestilo, ki ga je pripravil Stavkovni odbor SVIZ, v sodelovanju s stavkovnim odborom vrtca in vodstvom vrtca. Staršem, ki si ne morejo zagotoviti varstva za svoje otroke, bomo omogočili sprejem otroka v vrtec. V dnevniku dela vodimo prisotnost otrok in v rubriko dejavnosti, ki potekajo preko dneva, vpišemo »dan stavke«.

Člani kolegija so soglasno sprejele sklepe:

Sklep št. 1: Vrtec »Otona Župančiča« Slovenska Bistrica podpre in se udeleži stavke. Zaposleni ne presojamo, kdo od staršev potrebuje nujno varstvo za svojega otroka in kdo ne.

Sklep št. 2: V času stavke velja dogovor o enotnem ravnanju:

- odpiralni in zapiralni čas enote se ne spreminja,

- sprejme se vsakega otroka,

- glede na število otrok se oddelki združujejo,

- delavci, ki se s podpisom niso opredelili za stavko, se glede delovnih obveznosti dogovorijo z vodjo enote,

- delovni časi zaposlenih se prilagodijo glede na potrebe dela in dogovora stavke,

Sklep št. 3: V vsaki enoti, na oglasne deske za starše, izobesimo obvestilo, ki ga prejmejo s strani ravnateljice in sindikalne zaupnice. Vsa ostala obvestila se na dan stavke odstranijo z oglasnih desk.

Z upoštevanjem zgoraj navedenih sklepov, bomo usmerjeni v naše poslanstvo in otrokom na dan stavke omogočili varno ter sproščeno bivanje v naših enotah.

Stanislava Stegne,

ravnateljica vrtca

Oglejte si tudi